Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

Top 10 probleme care îi îngrijorează cel mai mult pe moldoveni: Războiul din Ucraina este pe primul loc

Foto: TV8.md
10 mai 2022, ora 16:22
Distribuie:

Războiul din Ucraina, prețurile mari, viitorul copiilor, sărăcia și corupția sunt printre cele mai importante probleme de care sunt îngrijorați cetăţenii Republicii Moldova şi care ar trebui soluţionate cât mai curând. Cel puțin asta arată datele ultimului sondaj realizat de Comunitatea WatchDog.MD și CBS Research.

Potrivit sondajului, de războiul din Ucraina sunt îngrijoraţi 59,4% din respondenţi, de majorarea prețurilor 55,6%, iar de viitorul copiilor 34,6% din participanții la sondaj. Sărăcia este considerată principala problemă de către 34,4% din respondenţi, corupția de către 24,7%, iar lipsa locurilor de muncă de 17,9%.

Topul lucrurilor care îi îngrijorează pe moldoveni continuă cu probleme de săbătate, foamea, instaurarea dictaturii, urmată de fluxul de refugiați

Rezultatele au fost colectate în perioada 27 aprilie - 6 mai 2022 pe un eșantion de 1111 respondenți maturi aflați la momentul intervievării pe teritoriul controlat al Republicii Moldova (fără regiunea transnistreană și diaspora).

Iată caracteristica respondenților în funcție de gen, vârstă, nivelul studiilor, limba de comunicare și nivelul socio-economic.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram