Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

Topul problemelor care îi îngrijorează pe moldoveni: Războiul din Ucraina este pe locul 7

Foto simbol
03 mai 2022, ora 15:22
Distribuie:

Prețurile mari, veniturile mici, lipsa locurilor de muncă, corupția și sărăcia sunt problemele care îi îngrijorează cel mai mult pe cetăţenii Republicii Moldovei şi care ar trebuie soluţionate cât mai curând. Cel puțin asta arată datele ultimului sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI).

Potrivit sondajului, de problema inflației sunt îngrijoraţi 64% din respondenţi, de veniturile mici 39%,  iar de lipsa locurilor de muncă 32%. Corupţia este considerată principala problemă de către 27% din respondenţi, sărăcia de către 17%, iar pensiile mici de 13%.

Totodată, sondajul mai arată că până la începutul războiului în Ucraina, 10% din respondenți au declarat că aceasta este cea mai gravă problemă care îi îgrijorează.

Odată cu începutul războiului în Ucraina, pe 24 februarie, deși aceleași probleme se află în fruntea topului, după părerea moldovenilor, procentajul este un pic diferit. 

Potrivit sondajului dacă până la începutul războiului problemele economice erau considerate o problemă majoră pentru 57% din respondenți, după începutul învaziei ruse în Ucraina, 69% din respondenți au precizat că această problemă îi îngrijorează din ce în ce mai mult.

O schimbare majoră observăm și la capitolul război. Dacă până la începutul acestuia în cadrul sondajului 6% din respondenți au spus că se arată îngrijorați de această problemă, după începutul războiului pocentajul s-a dublat, astfel, 13% din respondenți au decarat că războiului și conflictele externe reprezintă o problemă care îi îngrijorează.

Fiind întrebați care sunt problemele cu care se confruntă familia și gospodăria, respondenții au enumerat că printre cele mai îngrijorătoare sunt prețurile mari, veniturile mici, lipsa locurilor de muncă, corupția, problemele din domeniul sănătății, precum și pensiile mici.

Sondajul la care au participat 1306 de respondenți a fost realizat în perioada 9 februarie-30 martie. Marja de eroare anunțată este de ± 2.9%.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram