Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

externe

Trei soldați au fost uciși în timpul evacuării din Azovstal. Mesajul comandantului: „Un reality show infernal”

08 mai 2022, ora 10:42
Distribuie:

După ce  autoritățile ucrainene au anunțat despre evacuarea femeilor, copiilor și vârstnicilor din combinatul Azovstal, comandantul Brigăzii 36 de Pușcași Marini a armatei ucrainene, maiorul Serghei Volîna, a transmis un mesaj sfâșietor pe Facebook.

Volîna anunță despre moartea a trei militari și rănirea altor șase în timpul ultimei misiuni de evacuare de sâmbătă.

„Steagurile albe, pentru evacuarea civililor, sunt folosite pentru a patra oară. Prețul ultimei evacuări este de trei soldați uciși și șase răniți. Garnizoana Mariupol a făcut tot ce a putut pentru a salva civilii”, a scris Serghei Volîna.

Maiorul Serghei Volîna a făcut, în repetate rânduri, apel la liderii lumii pentru a contribui la evacuarea civililor și militarilor blocați în oțelăria din Mariupol. În ultimul său mesaj a făcut, din nou acest lucru.

„Timpul se scurge, iar timpul este viața noastră!”, a scris el.

„Pare că sunt într-un reality show infernal unde militarii luptând pentru viață și profită de, orice șansă pentru a salva, iar întreaga lume nu face decât să urmărească o poveste interesantă! Asemenea scenarii sunt folosite în filme și seriale. Singura diferență este că nu e film, iar noi nu suntem personaje fictive! Asta e viața reală! Durere, suferință, foame, chin, lacrimi, frică, moarte - toate sunt reale!”, a scris Volâna.

Comandantul a mai scris că speră la „un miracol” și că cei responsabili „vor găsi soluția eliberării” militarilor.

„Rugăm pe toată lumea să facă tot posibilul pentru evacuarea militarilor”, a scris Serghei Volîna.

Duminică dimineața, autoritățile ucrainene anunțau că-și vor concentra eforturile pentru evacuarea persoanelor rănite și medicilor, care au rămas în combinatul Azovstal din Mariupol, după ce, sâmbătă s-a anunțat că toate femeile, copiii și bătrânii blocați în uzină au fost evacuați în siguranță. De la începutul evacuării, peste 300 de civili au fost salvați din Azovstal  cu ajutorul ONU și Crucea Roșie.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram