Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

externe

Turiștii, interziși pe o insulă din Grecia care primea anual 200.000 de vizitatori. De ce a fost luată această decizie

14 mai 2022, ora 17:20
Distribuie:

Insula nelocuită Chrissi, supranumită „Caraibele Europei”, care atrăgea tot mai mulți vizitatori cu plajele sale cu nisip curat și fin și apa cristalină, nu va mai putea fi vizitată o vreme, a decis administrația regională a Insulei Creta, informează publicația austriacă Heute, potrivit Libertatea.

Mica insulă de la sud de Creta este renumită pentru plajele superbe și natura unică. Peste 200.000 de vizitatori anual veneau pe Chrissi, unii dintre ei alegând să petreacă aici tot sezonul, în corturi. 

Acum, autoritățile locale au transmis că „natura a fost distrusă” din cauza prezenței oamenilor acolo, iar cel mai mult au avut de suferit cedrii de pe insulă. Majoritatea copacilor, care au mai mult de 100 de ani, sunt pe cale să moară, a transmis administrația din Creta. „Copacii au fost dezrădăcinați și uscați, iar interzicerea vizitelor este necesară pentru a oferi naturii timp să se refacă”, a transmis administrația regională. 

Potrivit autorităților, unii turiști nu s-au mulțumit să stea în corturi, ci și-au amenajat colibe, ba au improvizat chiar și taverne. Oficialii au mai constatat și alte nereguli: gunoi lăsat în urmă la plecare și turiști care și-au dus mașinile pe insulă, deși era interzis.

„Unii turiști au adus capre pe insulă, iar animalele au mâncat toate plantele mici pe care le-au găsit”, spune Administrația regională a insulei Creta.

Cel puțin în această vară, vizitatorilor le este permis doar să se apropie de insulă cu barca și, eventual, să înoate până la țărm. 

Autoritățile locale nu au comunicat cât va fi în vigoare interdicția de a campa pe Chrissi.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram