Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

social

Ucraina a instalat baricade suplimentare la granița cu regiunea separatistă transnistreană  

03 mai 2022, ora 15:14
Distribuie:

Ucraina instalează baricade suplimentare la granița sa cu regiunea separatistă transnistreană. La punctul de control  Cuciurgan-Pervomaisk de partea ucraineană au fost montate blocuri suplimentare de beton și saci de nisip. Poza, care confirmă acest fapt a fost publicată pe Telegram.

Ucraina a închis segmentul de frontieră pe care îl are cu regiunea separatistă transnistreană încă pe 28 februarie, la patru zile de la invazia Rusiei pe teritoriul său.

TV8 precizează că, la sfârșitul lunii aprilie, administrația militară regională din Odesa a anunțat că Ucraina întărește granița cu regiunea transnistreană în contextul ultimelor „provocări ruse în autoproclamata republică separatistă”.

Pe 26 aprilie, pretinsele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist, după explozia din 25 aprilie în sediul MGB-ului transnistrean și cele din Maiac.

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a declarat că urmele „atacurilor” din regiunea separatistă duc în Ucraina. Potrivit lui Krasnoselski, cei care au organizat atacurile au scopul de a atrage Tiraspolul în conflictul dintre Rusia și Ucraina

De cealaltă parte, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că explozia din așa-zisul MGB este „o acțiune provocatoare organizată de serviciile speciale rusești”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram