Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

externe

Un american a făcut 30 de ani de închisoare degeaba: „Tata nici nu știe să folosească mobilul”

13 mai 2022, ora 21:30
Distribuie:

Claude Garrett, în vârstă de 65 de ani, a fost eliberat din închisoarea Riverbend din Nashville, statul american Tennessee, după ce un judecător i-a anulat condamnarea pentru crimă. Condamnarea inițială „s-a bazat pe metode de investigație învechite și pe concluzii fără temei”, a transmis procurorul general, citat de portalul Newschannel5. Garrett și-a susținut neîncetat nevinovăția, scrie Libertatea.

Garrett a fost condamnat în 1992 pentru uciderea iubitei lui, Lorie Lee Lance (24 de ani). Un incendiu a izbucnit în casa cuplului și tânăra a murit din cauza inhalării de fum. Anchetatorii au crezut că au identificat dovezi că bărbatul a pornit intenționat focul, însă acuzațiile au fost demontate de avocații apărării și aprobate acum de judecătorul Monte Watkins. 

Condamnarea inițială „s-a bazat pe metode de investigație învechite și pe concluzii fără temei”, a spus procurorul general, într-o declarație. Iar judecătorul Watkins a precizat: „Instanța este convinsă că reclamantul a prezentat dovezi clare și convingătoare pentru a arăta că niciun juriu rezonabil nu l-ar fi condamnat pentru crimă, în lumina noilor dovezi științifice”. Incendiul a fost un accident. 

Fiica lui Garrett, Deana Watson, a declarat că se bucură că tatăl ei a fost eliberat. Cu toate acestea, nu este sigură cum vor continua lucrurile „pe termen lung”. 

„Va sta cu mine o vreme și apoi o să găsim o soluție. Tata nu a văzut în viața lui un telefon mobil. Am avut o conversație despre aceste aparate atât de folosite azi, dar care nu existau acum trei decenii. I-am arătat și modul în care funcționează. Îl voi ajuta să se reintegreze în societate, dar e un proces de durată”, a spus fiica lui Garrett.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram