Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

social

Un caz de rabie, înregistrat la o bovină la Telenești. ANSA raportează că animalul a fost sacrificat

13 mai 2022, ora 12:21
Distribuie:

Un caz de rabie a fost depistat într-o gospodărie din raionul Telenești. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) raportează că bovina a fost sacrificată.

Cazul a fost înregistrat de specialiștii ANSA pe parcursul săptămânii trecute în satul Suhuluceni din raionul Telenești.

Așa cum stabilește protocolul, cadavrul bovinei bolnave a fost nimicit prin ardere și rămășițele de la ardere au fost înhumate.  

Rabia sau turbarea este o boală infecțioasă virală a mamiferelor provocată de virusul rabic, un virus neurotrop din genul Lyssavirus, familia Rhabdoviridae, care se găsește în saliva animalelor infectate.

Rabia se transmite oamenilor de la animale. Transmiterea are loc de obicei prin zgârierea sau mușcătura de către un animal a altuia sau a oamenilor. Saliva animalului infectat poate transmite rabia dacă aceasta vine în contact cu membranele mucoase ale altui animal sau om.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram