Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

social

Vicepreședinta Bundestagului german, la Chișinău: Berlinul va continua să sprijine Republica Moldova

07 mai 2022, ora 17:20
Distribuie:

Germania va sprijini în continuare parcursul european al Republici Moldova și va ajuta țara noastră să-și consolideze reziliența. Despre aceasta a declarat vicepreședinta Bundestagului german, Katrin Göring-Eckardt după întrevederea cu șefa Executivului de la Chișinău, Natalia Gavrilița.

Cei doi oficiali au accentuat că războiul din Ucraina are un impact socio-economic puternic asupra Republicii Moldova, iar pentru a acoperi nevoile urgente și a menține stabilitatea financiară, țara noastră trebuie să obțină acces la finanțare rapidă și suficientă.

Șefa Executivului de la Chișinău a subliniat că autoritățile rămân concentrate pe implementarea reformelor, inclusiv la nivel regional.

Totodată, Natalia Gavrilița a menționat că proiectul nostru de țară rămâne integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Dorința moldovenilor de a face parte din UE a fost exprimată prin mandatul oferit la alegeri. Vom continua să facem reforme acasă – reforme, care știm că sunt bune pentru oameni și care ne vor duce spre Uniunea Europeană”, a reiterat Gavrilița.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram