Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

/VIDEO/ Cu flori în mâini, iar unii cu panglicile bicolore prinse la piept, oamenii din Comrat depun flori la memorial

09 mai 2022, ora 09:15
Distribuie:

Cu flori în mâini, iar unii cu panglicile bicolore prinse la piept, sute de oamen din Comrat se deplasează spre memorialul din localitate unde urmează să depună flori. În mulțimea de oameni sunt vârstnici, dar și copii. În fruntea coloanei sunt bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah și primarul orașului Comrat, Serghei Anastasov. 

Adunarea Populară a UTA Găgăuzia a adoptat în unanimitate o decizie care permite purtarea panglicii Sfântul Gheorghe, în timpul evenimentelor organizate cu prilejul zilei de 9 mai, fapt interzist prin lege de către Parlamentul Republicii Moldova. Decizia a fpst ulterior suspendată de Curtea de Apel Comrat.

Duminică noaptea, 8 mai, Adunarea Populară găgăuză a condamnat a adoptat, repetat, o lege prin care permite utilizarea acestui simbol, fapt interzis prin lege de către Parlamentul Republicii Moldova. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram