Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

politic

/VIDEO/ Declarația lui Voronin despre panglica bicoloră, criticată de Ghimpu. „Un fel de injecție în capul moldovenilor”

11 mai 2022, ora 12:25
Distribuie:

Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu îl critică pe comunistul Vladimir Voronin pentru declarația de acum câteva săptămâni, când a spus într-o conferință de presă că și domnitorul Ștefan cel Mare a purtat panglica Sfântului Gheorghe. În opinia liberalului, declarația făcută de Voronin demonstrează că în realitate, acesta nu cunoaște istoria.

„Atunci când nu ai argumente, nu cunoști un lucru, spui prostii...păi, iată și Voronin tot așa...Știți de ce a spus asta? Asta e tot un fel de injecție în capul moldovenilor care cred în comunism și Kremlin. E o școală bine gândită”, a menționat Mihai Ghimpu în cadrul ediției de marți, 10 mai a emisiunii „Freedom” cu Dorin Galben, de la TV8.

Proiectul de lege care interzice utilizarea panglicii Sf. Gheorghe, simbolurilor Z și V a fost votat în lectură finală cu votul a 53 de deputați PAS, la mojlocul lunii aprilie. Interzicerea purtării panglicii negru-oranj i-a supărat pe comuniști și socialiști, care au contestat la Curtea Constituțională prevederile legii. Înalta Curte a respins, însă, toate contestațiile depuse. 

Potrivit legii, persoanele fizice pot fi amendate cu până la 9000 de lei sau condamnate la până la 60 de ore de muncă în folosul comunității. Amenda maximă prevăzută pentru persoanele juridice constituie până la 30 de mii de lei. În ciuda modificărilor la legislație, de 9 mai, numeroși oameni, inclusiv deputați din Parlament, au sfidat legea și și-au prins la piept panglica Sf. Gheorghe. Poliția susține că cei care au încălcat normele legislației vor fi sancționați, indiferent de statutul pe care îl au. 

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram