Război în Ucraina, ziua 83: Apărătorii din Azovstal, evacuați, mesajul lui Zelenski și armistițiul Moscovei

social

/VIDEO/ Depunere de flori la Memorialul Eternitate. Gavrilița: „E important să ne amintim despre ororile războiului”

09 mai 2022, ora 13:10
Distribuie:

De dimineață, primele persoane în stat, prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au depus flori la Complexul memorial „Eternitate”. Cei doi au fost însoțiți de ministrul Apărării, cel al Afacerilor Interne, dar și mai mulți deputați PAS. Au depus flori la la memorial și consilierii președintei Republicii Moldova. Evenimentul nu a fost anunțat presei.

„Acum, când avem un război chiar în vecinătatea noastră, Ucraina, este foarte important astăzi să ne amintim despre ororile războiului, să-i comemorăm pe cei care au decedat în lupte, viața cărora a fost stricată de război, familii care au fost împărțite de război și să facem împreună totul posibil pentru a menține coeziunea socială, pentru a face un pas înainte, a comunica unul cu altul, pentru ca să nu permitem ca pacea și stabilitatea de care avem nevoie să fie perturbată”, a declarat Gavrilița.

„Eu foarte multi îmi doresc ca politicienii, în special politicienii, cei care până la urmă dau ordine, pentru că totul se începe de la niște ordine, niște decizii, uneori rupte de realitate și cât de mult o să coste aceste decizii”, menționat președintele Parlamentului.

„Îndemnul este către toți ca în această zi mai puțin să discutăm cine pe cine, sau cine a fost mai puternic peste altul, pentru că și de o parte, și de alta au luptat oameni. Avem familii în care un bunel a fost implicat de o parte a baricadei, alt bunel pe altă parte a baricadei. Și nu de aceia că ei erau cumva ideologic pătrunși de conflagrația care avea loc”, a conchis Igor Grosu.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram