Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

politic

/VIDEO/ Igor Grosu, la Bucea, oraș distrus de bombardamente: „Este un genocid”

04 mai 2022, ora 18:53
Distribuie:

Președintele Parlamentului Republicii Moldova a ajuns la prima destinație din cadrul vizitei de la Kiev. Igor Grosu se află la Bucea, iar într-un filmuleț video postat pe canalul de Telegram - Index, acesta a declarat că ceea ce a făcut Rusia este un genocid, iar Ucraina luptă nu doar pentru Europa, dar și pentru întreaga lume.

„Ceea ce s-a întâmplat aici este un genocid, este suferință. Trebuie de venit și de văzut, fiindcă camerele și fotografiile nu pot transmite cu adevărat ceea ce este. Eu vreau să spun că poporul ucrainean luptă pentru toată lumea, nu doar pentru Uniunea Europeană. Este inexplicabil cum pot fi distruse case și uciși oameni. Aici nu este luptă între militari. A ucide oamenii care merg la magazin și încearcă să-și salveze propriul popor este un genocid. Noi am fost și vom fi alături de voi”, a declarat Grosu.

TV8.md reamintește că anunțul despre vizita de lucru la Kiev a fost făcut de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp care se află împreună că președintele Legislativului în Ucraina.

Invitat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, deputatul Lilian Carp a precizat că Igor Grosu a primit o invitație pentru a merge într-o vizită de lucru în Ucraina, însă din motive de securitate fusese anulată.

sursa video: Telegram - INDEX

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram