Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

externe

/VIDEO/ Imagini virale în care Putin își acoperă picioarele cu o pătură la parada de la Kremlin: „E sub presiune”

09 mai 2022, ora 14:30
Distribuie:

Vladimir Putin și-a acoperit picioarele cu o pătură în timp ce prin fața lui se desfășura parada de Ziua Victoriei, iar imaginile au devenit virale, gestul lui alimentând speculațiile cu privire la sănătatea sa, notează Digi24.

"Asupra lui Putin există o apăsare, e un om sub presiune, nu pot spune dacă e apăsarea unei boli, deși clar nu arată bine, sau a unui eșec militar care pare să se contureze.

Nici discursul nu a fost entuziast, deși s-a chinuit să ridice tonul, să vorbească în termeni glorioși despre armata lui.

Nu a arătat deloc bine Putin azi, din această campanie de imagine un punct este câștigat de Ucraina și arată cel puțin un semieșec de etapă al Rusiei prin instalarea unor probleme tot mai grave în rândul conducerii politice și militare a Rusiei.

Semnalul de la Moscova e cât se poate de prost pentru regimul Putin și invazia în Ucraina", a declarat la Digi24 Valentin Naumescu, profesor relații internațioale la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș Bolyai.

Gestul lui Putin și imaginea afișată azi au fost comentate intens pe rețelele sociale.

Jurnalistul John Sweeney, care relatează despre evenimentele din Ucraina, a remarcat într-un mesaj pe Twitter că Vladimir Putin a apărut cu o pătură pe genunchi, "cu obrajii umflați, ca un hamster umplut cu steroizi, cu o figură plină de înverșunare în timp ce armata rusă trece prin fața lui". "Nicio declarație de mare război; niciun apel; nici un general Gherasimov", a remarcat Sweeney.

La rândul lui, fostul șef al armatei britanice, Lord Dannatt, a spus că Putin arăta "umflat" și nu părea să se "miște lejer".

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram