Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

externe

/VIDEO LIVE/A început parada lui Putin la Moscova. „Atenție, vorbește și arată Moscova”

09 mai 2022, ora 10:07
Distribuie:

În capitala Rusiei, Moscova, a început parada militară dedicată împlinirii a 77 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial.

Parada a început exact la ora 10.00. „Atenție, vorbește și arată Moscova. Ascultați și priviți Piața Roșie!”, a răsunat în centrul Moscovei.  

La paradă participă peste 11 mii de militari și vor fi expuse 131 unități de tehnică militară.

La parada de la Moscova vor evolua 77 de avioane care vor survola Piața Roșie.  Între aceste aparate vor fi opt avioane de vânătoare MiG-29 care vor zbura în formație „Z”, simbol al campaniei militare din Ucraina.

Litera „Z” a fost marcată pe majoritatea vehiculelor militare rusești trimise pe frontul din Ucraina.

Secțiunea aeriană a paradei de la Moscova va include, de asemenea, aeronava model IL-80, cunoscută și sub numele de „avionul apocalipsei”, pentru capacitatea sa de a fi folosită ca și centru aeropurtat de comandă în cazul unui război nuclear.

În acest an, nu vor participa lideri străini la parada de la Kremlin. Autoritățile de la Moscova au explicat că aniversarea a 77 de ani nu este un eveniment semnificativ în sine, iar liderii străini sunt invitați la numere rotunde ale aniversării.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram