Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

social

/VIDEO/ Maia Sandu: „Vom vorbi despre pace”. Mesajul președintei în ajun de 9 mai

08 mai 2022, ora 10:02
Distribuie:

În ajunul zilei de 9 mai, șefa statului a publicat un mesaj pe paginile sale de socializare. Maia Sandu îndeamnă la pace.   

„Pe 9 mai, vom cinsti memoria celor căzuți în război, vom onora veteranii și vom vorbi despre pace!”, a scris președinta. Totodată, a fost publicat un clip video, care relatează despre vizitele Maiei Sandu la câțiva veterani de război. 

Pentru ziua de 9 mai, la Chișinău este preconizat marșul victoriei organizat de Comitetul Național de Coordonare „Pobeda”. Mai mulți formatori de opinie consideră că, în ziua  de 9 mai, s-ar putea înregistra provocări în contextul situației din regiune.

Anterior, Avocatul Poporului, Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, de asemenea, au  îndemnat la calm, întruniri și manifestații pașnice, fără intimidări, ură și violență.

Acum două zile, reprezentanții instituțiilor de forță au îndemnat cetățenii să respecte reglementările stabilite de lege și să nu cadă în plasa unor eventuale provocări.

Oamenii legii au reiterat că poliția nu va tolera acțiunile persoanelor care vor încălca legea sau vor instiga alte persoane să comită ilegalități. „Toți cetățenii sunt egali în fața legii, indiferent de statutul pe care-l au, funcțiile pe care le dețin sau viziunile lor”, a menționat șeful IGP, care a subliniat că se va acționa strict în conformitate cu legea, inclusiv în raport cu cei care vor afișa simbolurile interzise – „V”, „Z” și panglica Sf. Gheorghe.

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram