Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

externe

/VIDEO/ Ocupanții ruși continuă atacurile asupra oțelăriei Azovstal. Momentul unui asalt terestru

13 mai 2022, ora 10:55
Distribuie:

Ocupanții ruși continuă atacurile asupra oțelăriei Azovstal, acolo unde încă se află mai mulți militari ucraineni grav răniți. Vineri dimineață, 13 mai, forțele ruse au încercat un asalt terestru. 

Imagini care au surprins momentul în care soldații ruși au încercat să intre pe teritoriul Azovstal auy fost făcute publice un consilier al primarului din Mariupol. „De la o zi la alta, situația devine tot mai complicată”, spune funcționarul. 

Potrivit Statului Major al Ucrainei, în condițiile în care civilii au fost deja evacuați, atacurile asupra uzinei s-ar putea înteți, iar operațiunea de eliberare a centralei de sub asalt rusesc ar putea necesita eforturi semnificative și un efectiv militar mai mare. 

În timpul unei conferințe de presă susținute în data de 11 mai, vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a declarat că pe teritoriul Azovstal s-ar afla încă în jur de o mie de luptători, iar jumătate dintre ei sunt grav răniți. În 12 mai, Vereșciuk a anunțat că s-au purtat negocieri pentru eliberarea a cel puțin 38 de răniți. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram