Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

externe

/VIDEO/ Primele imagini cu distrugerea tancului supranumit „Spărgătorul”, cel mai modern blindat al rușilor

10 mai 2022, ora 20:10
Distribuie:

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat marți, 10 mai, o înregistrare video cu distrugerea tancului T-90M, care costă cel puțin 4,5 milioane de dolari, considerat cel mai modern din dotarea armatei ruse, relatează Libertatea.

Blindatul a fost distrus la finalul săptămânii trecute, la scurt timp după ce a fost aruncat în luptă de armata rusă, potrivit unui anunț făcut de Ministerul britanic al Apărării. 

Ucrainenii susțin că tancul T-90M „Breaktrough” a fost eliminat de luptătorii apărării teritoriale din Harkov în apropierea localității Stary Saltiv, cu ajutorul unui lansator de grenade antitanc primit din partea Suediei. 

„Mândria industriei rusești de tancuri a fost distrusă de lansatorul de grenade antitanc portabil suedez Carl Gustaf. Mulțumim poporului suedez și regelui pentru ajutor”, a scris Ministerul ucrainean al Apărării, într-un mesaj publicat pe Twitter, alături de imaginile cu blindatul rus pulverizat.

„Aproximativ 100 de tancuri de tip T-90M sunt în prezent în serviciu în unităţile cel mai bine echipate ale Rusiei, inclusiv cele care luptă în Ucraina”, a precizat ministerul britanic de la Londra săptămâna trecută. 

Potrivit reporterului de război Ilia Ponomarenko, de la portalul The Kyiv Independent, primul T-90M „Breaktrough” a fost distrus de ucraineni la doar câteva zile după ce rușii s-au lăudat că au adus acest tip de tanc de luptă în regiunea ucraineană Harkov.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram