Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

externe

/VIDEO/ Rachetele rusești au trecut munții Carpați: Obiecte de infrastructură, distruse în vestul Ucrainei

03 mai 2022, ora 22:35
Distribuie:

Pentru prima dată, rachetele rusești au trecut munții Carpați. Totodată, oficialii ucraineni au raportat marți seara, 3 mai, atacuri cu rachete în mai multe regiuni ale țării, inclusiv în Kiev și în Lvov, la granița cu Ucraina. Ucrainenii afirmă că au reușit să doboare mai multe dintre rachetele lansate de ruși, scrie G4Media.

Două rachete care zburau deasupra orașului Viniția din sud-vestul Ucrainei au fost doborâte, potrivit lui Anton Gherașcenko, consilier al Ministerului de Interne, potrivit CNN.

Sergii Borzov, șeful administrației militare din regiunea Viniția, a declarat că cele două explozii pe care le-au auzit locuitorii „au fost apărarea noastră aeriană”. În prezent, se caută epavele rachetelor.

Consilierul a declarat că o altă rachetă de croazieră tocmai a fost doborâtă de apărarea aeriană „în drum spre Kiev” în zona autostrăzii Odesa.

Primarul din Dolinska, un oraș din regiunea centrală Kirovohrad, a declarat că au avut loc atacuri cu rachete în zonă, dar nu a oferit alte detalii.

Mai la vest, în apropiere de granița cu Slovacia, șeful Administrației militare regionale Zakarpattia, Viktor Mikita, a declarat că a avut loc un atac cu rachete în regiunea muntoasă. „Clarificăm informațiile privind răniții și posibilele victime”, a spus el.

Mai multe dintre țintele atacurilor cu rachete de marți par să fi avut legătură cu transportul de echipamente militare în Ucraina. Rusia a amenințat că va viza transporturile de arme și rutele acestora.

În Lvov, Maksim Kozinskii, șeful Administrației militare regionale, a declarat că trei substații de energie electrică au fost avariate.

Separat, Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră a Ucrainei, a declarat că o zonă de frontieră din regiunea Sumi, în nord-estul îndepărtat al țării, a fost lovită cu mai multe lansatoare de rachete și mortiere.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram