Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

externe

/VIDEO/ Trupele ruse iau din nou cu asalt uzina Azovstal. Două femei, ucise în atacurile din timpul nopții

03 mai 2022, ora 16:44
Distribuie:

Soldații ruși au început să ia cu asalt Azovstal și încearcă să pătrundă pe teritoriul uzinei. Iar încercarea de evacuare a civililor rămași blocați înăuntru este deja compromisă. Din păcate, două femei au fost ucise în atacurile rușilor din timpul nopții. Primarul din Mariupol avertizase asupa situației critice în care se află cei care mai sunt încă în subteranele fostei oțelării.

Informația este confirmată de comandantul adjunct al Azovului, Svyatoslav Palamar (Kalina), într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda, relatează Unian.net, citat Realitatea.net

„Toată noaptea am fost bombardați, două femei din rândul civililor au fost ucise, iar acum are loc un atac asupra Azovstal”, a spus el.

Și jurnalistul Andrei Tsaplienko a amintit că înainte de asalt, aviația rusă a bombardat Azovstal câteva ore la rând. Un incendiu uriaș a izbucnit, iar coloana de fum este vizibilă în toate raioanele Mariupol.

Ministerul Apărării al Federației Ruse își justifică în mod cinic atacul și dă vina pe militarii din Azovstal.

„Au început să distrugă pozițiile de tragere ale Azov și ale Forțelor Armate ale Ucrainei la Azovstal atunci când au încălcat acordul de încetare a focului”, transmite ministerul rus al apărării, potrivit Unian.net.

Duminică, 1 mai, a început evacuarea populației civile din Azovstal. Primul grup de aproximativ 100 de persoane a plecat spre teritoriul controlat din Zaporojie, unde au ajuns luni, 2 mai. A doua operațiune de evacuare printr-un culoar umanitar a avut loc luni dimineață, 2 mai. Persoanele au fost împărțite, potrivit unui acord cu partea rusă, pentru a ajunge în Mangush și Berdiansk a autobuzelor, alături de cei care au plecat cu mașinile proprii.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram