Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

social

Votat în prima lectură. Autoritățile intenționează să instituie mai mult control asupra organismelor modificate genetic

05 mai 2022, ora 13:47
Distribuie:

Autoritățile intenționează să instituie mai mult control asupra organismelor modificate genetic. În cadrul ședinței de joi a Parlamentului, deputații au votat, în prima lectură, un proiect de lege cu privire la reglementarea și controlul organismelor modificate genetic.

Documentul stabilește măsurile de precauție în vederea prevenirii, supravegherii și detectării practicilor de utilizare a organismelor modificate genetic, ceea ce, potrivit autorilor, va permite asigurarea protecției sănătății oamenilor și a mediului.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, va exista posibilitatea de a restricționa sau de a interzice cultivarea organismelor modificate genetice pe teritoriul Republicii Moldova sau în anumite zone.

Astfel, proiectul de lege stabilește cadrul normativ și instituțional, necesar desfășurării activităților de obținere, testare, utilizare, comercializare, dar și operațiunilor de import și de export a organismelor modificate genetic.

În document mai sunt stipulate competențele Comisiei naționale pentru securitate biologică și ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în ceea ce privește introducerea și plasarea pe piață a organismelor modificate genetic. În acest sens, un rol important îi va reveni și Agenției de Mediu, care va elibera autorizațiile și va monitoriza circulația acestor produse.

Documentul urmează să fie propus spre examinare în lectură finală în plenul Parlamentului.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram