Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

externe

Zelenski acuză Rusia că a devastat în jur de 400 de spitale din Ucraina: „Este o lipsă completă de medicamente”

06 mai 2022, ora 08:23
Distribuie:

Invadarea Ucrainei de către Rusia a devastat sute de spitale și alte instituții și i-a lăsat pe medici fără medicamente pentru a combate cancerul sau capacitatea de a efectua intervenții chirurgicale, a declarat joi președintele Volodimir Zelenski, scrie Libertatea, potrivit Reuters.

Într-un mesaj video adresat unui grup de caritate medicală, liderul de la Kiev a spus că în multe locuri lipsesc chiar și antibioticele de bază, în special în estul și sudul Ucrainei, unde se dau acum principalele lupte cu forțele ruse. 

„Dacă luați în considerare doar infrastructura medicală, până astăzi trupele ruse au distrus sau avariat aproape 400 de instituții medicale: spitale, maternități, ambulatorii”, a precizat președintele ucrainean. Iar în zonele ocupate de soldații ruși situația este catastrofală.

„Aceasta echivalează cu o lipsă completă de medicație pentru bolnavii de cancer. Înseamnă dificultăți extreme sau o lipsă totală de insulină pentru diabet. Este imposibil să faci o intervenție chirurgicală. Înseamnă chiar, pur și simplu, o lipsă de antibiotice”, spune Zelenski.

În ciuda relatărilor de pe front și a imaginilor care atestă contrariul, Kremlinul continuă să spună că vizează doar locuri militare sau strategice în ceea ce numește „operațiune specială”. 

Într-unul dintre cele mai denunțate acte ale războiului, o maternitate a fost aproape distrusă pe 9 martie în orașul Mariupol. În urma bombardamentului asupra maternității, mai multe femei au fost ucise și rănite.

Rusia a pretins că au fost organizate imagini ale atacului și a spus că zona era folosită de grupuri armate ucrainene

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram