Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

/VIDEO/ Ziua Europei, marcată la Chișinău: Ambasadorul UE i-a îndemnat pe moldoveni să sărbătorească pacea

09 mai 2022, ora 20:44
Distribuie:

Odată cu Ziua Victoriei, la Chișinău este marcată, astăzi, și Ziua Europei. Cu această ocazie, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău a transmis un mesaj video în care a felicitat moldovenii și i-a îndemnat să sărbătorească pacea, în contextul în care țara vecină este măcinată de război. 

Astăzi, mai mult ca niciodată, valorile care stau la baza creării și activității Uniunii Europene - unitatea, solidaritatea, pacea, statul de drept și respectul pentru drepturile omului, în mod special - dreptul la viață - sunt indispensabile”, a declarat Șeful delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks.

În mesajul său, șeful delegației UE la Chișinău a vorbit și despre aspirațiile europene ale țării noastre, în contextul în care, la începutul lunii martie, Republica Moldova a depus cerere de aderare la Uniunea Europeană, iar recent, Parlamentul European a votat o rezoluție pentru acordarea statutului de țară candidată la UE pentru Republica Moldova.

În acest an, Ziua Europei se desfășoară sub genericul Solidaritate pentru pace, iar în următoarele zile, în mai multe localități din țară se vor desfășura un șir de evenimente culturale și educative. Sâmbătă, la Chișinău va fi organizat satul european, în cadrul căreia, moldovenii vor putea face cunoștință cu valorile, cultura, dar asistența oferită de UE Republicii Moldova.  

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram