Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski și cadou din Germania. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

comerciale

/VIDEO/ Forumul justiției, la Chișinău: Actualele soluții de reformă, dezbătute de experți

15 septembrie 2022, ora 22:40
Distribuie:

Cea de-a patra ediție a Forumului Reformarea justiției și combaterea corupției a început, astăzi, în capitală. Politicieni, actori din sectorul justiției și parteneri de dezvoltare au discutat despre prioritățile domeniului, probleme cu care se confruntă sistemul, dar și actualele soluții pentru o reformă viabilă. Evenimentul a început cu un mesaj din partea Maiei Sandu, în care președinta a subliniat importanța Reformei în Justiție.

„Reforma Justiției, în opinia mea, este în continuare elementul-cheie al transformărilor prin care trebuie să trecem. De succesul acestei reforme depinde, dacă vom reuși să readucem încrederea cetățenilor în stat”, a declarat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Forumul se desfășoară într-un moment de cotitură pentru țara noastră. Statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană vine la pachet cu o listă de măsuri, care trebuie întreprinse de țara noastră, inclusiv în domeniul justiției, fapt despre care au discutat, astăzi, participanții la eveniment.

„Cinci din cele nouă condiții impuse Republicii Moldova, pentru a deschide negocierile de aderare, vizează justiția. Acestea se referă nu doar la modificare de legi, ci și la schimbare de practici”, a menționat președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea.

Deși reforma Justiției a început, lucrurile se mișcă greu, recunosc unii actori politici, care au criticat sistemul judecătoresc. Pe de altă parte, ei au remarcat unele „progrese” și au menționat că, în următoarea perioadă, vor avea loc schimbări importante.

„Sistemul recunoaștem că nu este curățat în totalitate. Din păcate, încă, sunt mulți judecători, procurori, care n-ar trebui să fie în sistem”, a declarat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

„Eu am exprimat mai devreme, în discursul meu, speranța că vom avea un nou CSM și un nou CSP, mă refer funcțional, până la sfârșitul acestui an”, a vorbit președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

În lupta cu corupția și în calea noastră spre parcursul european suntem susținuți de partenerii internaționali, care au îndemnat autoritățile și responsabilii din justiție să persevereze pe calea reformelor.

„Reforma Justiției este una foarte importantă și, pentru prima dată după mult timp de inacțiune, Moldova s-a apucat serios de reformă”, menționat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

„Este o listă lungă de lucruri pe care Republica Moldova trebuie să le implementeze în calitate de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, deoarece acesta este un pas, pentru a deveni țară membră UE”, a declarat Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jenis Mazeiks. 

Evaluarea externă a justiției și reforma Curții Supreme de Justiție este un alt subiect, care a fost dezbătut de participanții la Forum.

„Reforma Curții Supreme de Justiție este una extrem de importantă și îndemnul meu ar fi să nu ne grăbim, să fie dezbătut mai intens, mai multe argumente și să se ajungă la un consens larg”, a conchis Judecătorul, Asociația Judecătorilor din Moldova, Alexandru Spoială.

Cea de-a doua parte a Forumului va avea loc mâine, iar pe agenda discuțiilor se regăsesc subiecte precum investigarea marilor corupți și sancționarea eficientă a acestora. Evenimentul este organizat de Centrul de
Resurse Juridice din Moldova.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

comerciale

/VIDEO/ Ziua Internațională a cafelei: Julius Meinl plantează arbori în numele partenerilor și în R. Moldova (P)

02 octombrie 2022, ora 00:08
Distribuie:

De Ziua Internațională a Cafelei, Julius Meinl sărbătorește savoarea, aroma și calitatea produselor sale într-un mod original. 

„În acest an, dedicăm Ziua Internațională a cafelei angajamentului nostru de a face cafeaua mai sustenabilă pentru noi și generațiile viitoare”.

„Am ales să celebrăm această zi mai întâi pe intern, împreună cu toate persoanele datorită cărora cafeaua Julius Meinl, savurată de către consumatorii noștri, este una de calitate superioară”.

„Am lansat microlotul Peru”, a declarat PR Managerul, Diana Adamciuc.

„Peru este o cafea de specialitate, care a fost cultivată la altitudinea de 2200m. Astfel, cafeaua are o aciditate plăcută, o dulceață vibrantă în gust, o aromă de ananas caramelizat și în post gust rămâne note de ciocolată și de nuci caju”, a menționat Trainer Barista, Provitus Grup, Danil Moroz.

Julius Meinl consideră că își poate sprijini partenerii cu inițiative simple, dar semnificative. 

„Am planificat un moment simbolic, analogic inițiativei lansate de către Julius Meinl, care va planta arbori în numele partenerilor care servesc cafeaua Julius Meinl, provenită din surse sustenabile”.

„Faptele mici, au potențialul de a face o diferență incredibilă”, a vorbit PR Managerul, Diana Adamciuc.

„Misiunea companiei noastre este nu doar de a oferi un produs de calitate, dar și de a crea momente memorabile la cafea. Astăzi, de ziua internațională a cafelei, am decis să creăm un moment memorabil pentru mai mult timp și să influențăm direct sustenabilitatea și situația verde a planetei noastre”.

De Ziua Internațională a Cafelei, marca Julius Meinl lansează o promoție exclusivă.

„În ceea ce privește partenerii noștri din HoReCa, le-am comunicat: „Bucură-te
de moment. Noi ne ocupăm de restul”.

„Potrivit acesteia, oaspeții care servesc o ceașcă de cafea Julius Meinl într-o locație parteneră, primesc un voucher pentru o cafea din partea casei. Aceasta va putea fi revendicată pe tot parcursul lunii octombrie”, a conchis PR Managerul, Diana Adamciuc.

În acest an, Julius Meinl, Ambasadorul Culturii Cafenelei Vieneze, își celebrează aniversarea de 160 ani.

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8.

Julius Meinl plantează arbori în numele partenerilor: „Bucură-te de moment. Noi ne ocupăm de restul” (P)

28 septembrie 2022, 17:09

Julius Meinl a organizat un concurs internațional de Street Art cu ocazia aniversării celor 160 de ani ai brandului (P)

18 iulie 2022, 15:07

Băuturi de top la aniversarea TV8: Johnnie Walker și Julius Meinl - gusturi și arome unice (P)

01 iulie 2022, 20:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram