Război în Ucraina, ziua 131: Prognoză oficială privind sfârșitul războiului. Kievul anunță suma necesară reconstrucției

comerciale

ONVV: Toți banii din vânzarea biletelor la festivalul „DeVin&DeGust” au fost donați refugiaților din Ucraina (P)

16 iunie 2022, ora 15:31
Distribuie:

Sectorul vitivinicol este solidar cu refugiații din Ucraina. Toți banii acumulați din vânzarea biletelor pentru festivalul „DeVin&DeGust” au fost donați către Centrul de plasament temporar din Criuleni pentru refugiați.

Aproximativ 68.000 de lei au ajuns la refugiații din Ucraina, care se află, în prezent, la centrul de plasament din orașul Criuleni. 

Ajutorul material vine din parte Asociațiilor Producătoare de Vinuri cu Indicație Geografică Protejată, a companiilor producătoare de vinuri IGP și a Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) și constituie suma acumulată din vânzarea biletelor pentru festivalul „DeVin&DeGust”.

Evenimentul desfășurat la finele lunii mai a pus accent pe promovare a vinurilor cu Indicație Geografică Protejată (IGP) – însemn de calitate a vinurilor îmbuteliate și a avut un puternic caracter caritabil. 
Astfel, banii acumulați din vânzarea biletelor au ajuns la 120 de refugiații din Ucraina, care se află, în prezent, la evidența centrului de plasament din orașul Criuleni. 

65 dintre aceștia sunt găzduiți de Centrul de Plasament, care funcționează cu susținerea Asociației Obștești „Fiecare Contribuie Pentru Schimbare”, iar ceilalți cetățeni ucraineni care s-au bucurat de suportul material și ajutoarele oferite de ONVV sunt adăpostiți de familiile din regiune.

Gestul de solidaritate constituie ralierea eforturilor pentru susținerea refugiaților aflați în Republica Moldova.

Elizaveta Breahnă, director interimar Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV):
„Războiul din Ucraina are în continuare efecte negative asupra întregii industrii vitivinicole din țara noastră. Cu toate acestea, este nevoie să ne arătăm solidaritate față de vecinii noștri care și-au găsit adăpostul în țara noastră. De aceea, ne onorăm promisiunea făcută la începutul festivalului „DeVin&DeGust”, iar toți banii colectați din vânzarea biletelor au fost donați”.

Astfel, refugiații au primit medicamente și produse igienice de primă necesitate, dar și vouchere în baza cărora își vor putea achiziționa haine de la brandurile locale. La fel, a fost cumpărat și un cărucior pentru o persoană cu dizabilități care se află în centru de plasament și produse de îngrijire necesare.

La eveniment au participat 1475 de vizitatori, care au intrat în baza biletelor achiziționate. Festivalul „DeVin & DeGust” a fost organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociațiile de Producători  de Vinuri cu IGP „Codru”, „Ștefan Vodă” și  „Valul lui Traian”.

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram