Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Parlamentul se întrunește în ședință plenară: Se va dezbate moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Agriculturii

16 iunie 2022, ora 08:06
Distribuie:

Parlamentul Republicii Moldova se va convoca joi, 16 iunie, în ședință plenară. Aceasta va începe la ora 10.00, iar în cadrul ei va fi dezbătută moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. 

Miercuri, 15 iunie, Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 16-23 iunie.

În această perioadă, vor fi discutate în lectură finală mai multe proiecte, printre care ratificarea Acordului de grant cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”, a Acordului de finanțare cu Asociația Internațională de Dezvoltare în vederea realizării Proiectului ”Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, dar și aprobarea Acordului de grant cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței tehnice ”Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale”. 

De asemenea, în lectura a doua va fi examinat proiectul de modificare a legii privind atragerea împrumutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional (FMI), precum și ratificarea Acordului cu Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova. 

Pe ordinea de zi au mai fost incluse prezentările rapoartelor privind executarea bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale de stat și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală în anul 2021. Totodată, în plenul Parlamentului va fi prezentat Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Agenda include și două inițiative legislative de modificare a Codului penal, precum și alte câteva proiecte de modificare a mai multor acte normative.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram