/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Putin nu recunoaște atacul de la Kremenciuk. Zelenski rupe relațiile cu Siria

economic

Prețul autorizațiilor pentru transporturile rutiere ar putea scădea: Care ar fi costul lunar

16 iunie 2022, ora 13:45
Distribuie:

Prețul autorizațiilor pentru transporturile rutiere ar putea scădea. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul Andrei Spînu, care s-a întâlnit joi, 16 iunie, cu mai mulți operatorii de transport marfă. Ministrul Infrastructurii a declarat că proiectul va fi înaintat pentru aprobare Guvernului.

Potrivit proiectului, costul autorizațiilor unitare se va diminua până la 5 euro, iar în cazul autorizațiilor CEMT prețul va constitui 150 euro pentru o autorizație anuală și 40 euro pentru o autorizație lunară.

Un alt subiect care a fost abordat de participanți în cadrul ședinței s-a referit la liberalizeze serviciilor de transport marfă în regim bilateral și tranzit între țările membre ale UE și Republica Moldova. 

Ministrul Andrei Spînu a specificat că în prezent Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) se află în proces de negociere pe marginea încheierii unui Acord între țara noastră şi UE. Conform angajamentelor, Acordul va intra în vigoare provizoriu din momentul când acesta va fi semnat.  Se preconizează semnarea acestui la finale lunii iunie.

TV8 reamintește că la începutul acestei luni, Ministerul Infrastructurii a avut o rundă oficială de negocieri pe marginea încheierii unui Acord între Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind liberalizarea transportului rutier de mărfuri dintre țara noastră și UE.

Documentul prevede că transportul rutier de mărfuri în regim bilateral și tranzit urmează să fie scutit de autorizații. Astfel, operatorilor de transport rutier din Republica Moldova le va fi asigurată mobilitatea continuă, noi oportunități şi acces mai liber pe piața economică europeană.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram