Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Vladimir Baldovici, fostul director general al Agenției Proprietății Publice, învinuit pe două capete de acuzare

16 iunie 2022, ora 17:02
Distribuie:

Un fost director general al Agenției Proprietății Publice (APP) a fost pus sub învinuire pentru abuz de serviciu și fals în acte publice. Sursele TV8 ne-au comunicat că este vorba despre Vladimir Baldovici, care a fost demis de la conducerea agenției în 2019, în baza cererii depuse. Procurorii i-au înaintat învinuirea joi, 16 iunie.

În perioada octombrie 2018 - ianuarie 2019, Baldovici a abuzat de atribuțiile funcționale. În comun cu un administrator interimar al unei firme agricole, au inițiat procesul de casare a unor mijloace fixe ale întreprinderii vizate în investigație.

În acest scop, fostul director general a desemnat reprezentanți ai Agenției Proprietății Publice pentru crearea unei comisii care să evalueze bunurile la firma agricolă enunțată și să propună casarea mijloacelor fixe.

Ulterior, abuzând de situația de serviciu și atribuțiile care îi reveneau, a acționat în interesul administratorului interimar al firmei agricole. Baldovici a semnat un act prin care se autoriza casarea a 65 de mijloace fixe cu valoarea inițială de peste 32 de milioane de lei, cu toate că procesele verbale de casare întocmite de către firma vizată, datează cu o dată anterioară pretinsei autorizații emise.

Procurorii au constatat că astfel de acte nu au fost emise oficial de către Agenția Proprietății Publice, iar conținutul acestora a fost denaturat de către mai multe persoane, inclusiv cele investigate pe caz, care au acționat în coparticipare și coordonare de acțiuni.

În prezent, urmărirea penală pe acest caz nu este finalizată.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Directorul Agenției Proprietăți Publice, Vladimir Baldovici, a fost demis din funcție

20 iunie 2019, 11:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram