Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski și cadou din Germania. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

sport

/VIDEO/ Anastasia Nichita, titlul suprem la Campionatul Mondial: Irina Rîngaci a obținut bronzul

16 septembrie 2022, ora 10:03
Distribuie:

Perfomanță superbă pentru țara noastră la Campionatul Mondial de lupte din Belgrad. Anastasia Nichita a cucerit titlul suprem în categoria de 59 de kilograme, în timp ce Irina Rîngaci a obținut medalia de bronz în categoria de 68 de kilograme.  

Anastasia Nichita a demonstrat încă o dată în plus că poate reveni în forță la nivel mondial. 

Luptătoarea din Moldova s-a confruntat în trecut cu mai multe accidentări, dar la Campionatul Mondial a fost într-o formă excelentă. 

Rând pe rând, discipola lui Tudor Cîrlan a trecut de adversare din Canada, China și Japonia, iar în marea finală la categoria de 59 de kilograme s-a confruntat cu o cunoștință mai veche, Grace Jacob Bullen. 

Miza ultimului act și-a spus cuvântul și cele două sportive s-au tatonat pe parcursul mai multor minute, iar ulterior scandinava a obținut un punct, lucru care a motivat-o și mai mult pe Anastasia Nichita. 

Luptătoarea noastră a fost de neoprit și a trecut în avantaj cu 3-1, iar ultimul punct a venit în urma unui challenge pierdut de norvegiancă, care i-a adus titlul de campioană mondială Anastasiei Nichita.

Anastasia Nichita obține titlul suprem la un campionat mondial, la fel cum a reușit anul trecut prietena sa, Irina Rîngaci. 

De această dată discipola antrenorilor Petru și Andrei Chiperi s-a mulțumit cu medalia de bronz în categoria de 68 de kilograme. 

Talentata sportivă din țara noastră a dispus cu scorul de 4-0 de chinezoaica Feng Zhou. 

Trebuie de menționat că Irina Rîngaci a devenit anul trecut atât campioană mondială, cât și europeană la turneele care au avut loc în Norvegia, respectiv Macedonia. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

sport

/VIDEO/ Moldova a obținut aurul la un turneu internațional de gimnastică ritmică: Marea problemă a sportivelor care au învins Franța

29 septembrie 2022, ora 22:06
Distribuie:

Țara noastră este plină de talente în proba gimnastică ritmică. Sportivele Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice au urcat pe prima treaptă a podiumului la un turneu internațional care a avut loc în Spania. Marea problemă a gimnastelor noastre este că nu au o sală personală unde să se antreneze, ele fiind nevoite să se pregătească de competiții în sala luptelor greco-romane. 

Pe piesa „Trenulețul” a formației Zdob și Zdub și frații Advahov, tinerele noastre gimnaste cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani au evoluat în premieră la un turneu internațional în Spania în această lună în orașul Figueres. 

În proba de ansamblu, talentatele sportive de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice au reușit să încânte asistența și au urcat pe prima treaptă a podiumului după ce sau impus în fața unor țări ca Franța, Ucraina, Spania sau Italia. Foarte modeste din fire, gimnastele au declarat că nu s-au așteptat la un asemenea rezultat, însă sunt fericite că au dat lovitura. 

Majoritatea fetelor au revenit cu medalii. Sunt gimnaste care s-au remarcat, iar altele au cucerit aurul.

Tinerele gimnaste se antrenează zilnic în locul unde, de regulă, se pregătesc luptătorii de stil greco-roman. 

Sportivele, dar și antrenorii se plâng că nu dețin cele mai bune condiții de antrenament, iar cea mai mare problemă este că nu au o sală proprie. 

Chiar dacă nu dețin o sală personală de antrenament, gimnastele noastre revin de fiecare dată cu numeroase medalii de la turneele internaționale. 

Începând cu grupele preventive de pregătire până la avansați, Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice deține aproximativ 150 de gimnaste. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram