Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

timp liber

Activista care l-a atacat pe ambasadorul rus în Polonia, nevoită să plece din Varșovia: „Primesc mesaje cu amenințări”

sursa: Libertatea
17 mai 2022, ora 19:15
Distribuie:

Irina Zemlianaia, activista care l-a atacat, pe 9 mai, pe ambasadorul rus în Polonia cu vopsea roșie, a fost nevoită să plece din Varșovia. Într-o postare pe pagina ei de Facebook, activista a explicat că amenințările la adresa ei nu contenesc, informează Libertatea.

„Primesc mii de mesaje cu amenințări. Nu am văzut în viața mea un asemenea atac în masă. În primele ore după acțiune, toate datele mele, inclusiv numărul pașaportului, adresa reședinței în Ucraina, numărul de telefon, e-mail, toate conturile de social media, au fost postate pe canalele rusești de Telegram”, a explicat Irina Zemlianaia. 

„Am fost adăugată și în baza rusă a criminalilor de război, unde există o listă a militarilor noștri. De fapt, sunt onorată să fiu alături de astfel de eroi”, a completat activista.

Irina Zemlianaia: „Vin mesaje cu amenințări: Te omor, Te mutilăm, Te violăm… La fiecare trei minute, primesc apeluri de la un număr necunoscut, e-mail-ul e plin, telefonul este inutilizabil. 25 de mii de troli s-au înscris pe Instagramul meu, în câteva ore”. 

„Nu m-am gândit că trebuie să fug de două ori” 

Irina și avocatul au anunțat poliția poloneză, unde au depus toate dovezile pe care le au. Fiindcă situația a fost considerată gravă, „am fost obligată să plec din Varșovia, sub pază, era periculos să rămân acolo”. 

„Această situație a divizat și societatea poloneză. Multe dezbateri și discuții. Am citit o mulțime de lucruri despre mine pe care nu le-am știut niciodată, cine mă sponsorizează, pentru cine lucrez, cu ce organizații poloneze lucrez, ce puncte de vedere împărtășesc etc. După ce Rusia a început un război pe scară largă și a ucis fără milă copii și femei, o revelație și pentru mine că o parte a societății poloneze crede cu naivitate că încă este posibil să mențină relații bune cu Rusia”, a mai afirmat Zemlianaia. 

„Nu m-am gândit niciodată că trebuie să fug de două ori. Slavă Ucrainei. Vom învinge!”, a concluzionat Irina. Din motive de securitate, ea nu a spus unde se află acum.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram