Război în Ucraina, ziua 123: La Kiev s-a tras cu rachete care pot parcurge o distanță de până la 5,5 mii de km

social

Dosarul „Kuliokul”: Reniță: „A fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale a ex-președintelui Dodon”

17 mai 2022, ora 17:51
Distribuie:

Fostul deputat Iurie Reniță a venit cu un mesaj public în care a anunțat că a fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale a fostului șef de stat, Igor Dodon. Reniță precizează că Procuratura Generală are toate posibilitățile să facă o investigație echidistantă și în conformitate cu legislația.

„Vă aduc o veste foarte bună: cu puțin timp în urmă Curtea de Apel Chișinău (CA) a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău (sector Ciocana) privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

Prin această Hotărâre a CA Chișinău a fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale a fostului șef de stat, Igor Dodon în dosarul "kuliokului/sacoșei". După 2 ani de luptă cu kuliokarul Dodon, Procuratura Generală are acum toate posibilitățile să facă o investigație imparțială, echidistantă și în strictă conformitate cu legislația în vigoare”, a scris Iurie Reniță pe pagina sa de Facebook.

Contactată de echipa TV8.md, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Mariana Cherpec a confirmat că, printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău emisă marți, 17 mai, a fost casată integral încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana), precum și anulată ordonanța de respingere a plângerii, emisă de un procuror-șef din cadrul Procuraturii Anticorupție. 

„După analiza hotărârilor emise, Procuratura va lua o decizie, despre care fapt va informa opinia publica”, a precizat Mariana Cherpec.

TV8.md reamintește că în 24 iunie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a dispus neînceperea urmăririi penale în cadrul procesului penal pornit pe denunțurile lui Andrei Năstase și Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani. Motivul acestei decizii este că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

Motivul acestei decizii este că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram