Război în Ucraina, ziua 133: Ungaria nu va livra arme în Ucraina. Cel puțin 346 de copii, morți de la începutul invaziei

politic

/VIDEO/ Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Consiliului European: Relatarea jurnalistei TV8 Irina Țîbuleac de la Bruxelles

17 mai 2022, ora 21:59
Distribuie:

Întrevedere la nivel înalt la Bruxelles. Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, în această seară, cu președintele Consiliului European Charles Michel. 

„M-am bucurat să-l revăd, la Bruxelles, pe Charles Michel, Președintele Consiliului European, care a vizitat recent țara noastră în semn de solidaritate cu eforturile umanitare ale cetățenilor și autorităților Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina. Am vorbit despre evoluția riscurilor de securitate din regiunea noastră, i-am mulțumit pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea fluxului de refugiați și pentru depășirea consecințelor economice și sociale nefaste ale războiului”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a menționat că a discutat și despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. 

„Acordarea statutului de țară candidată Moldovei va reprezenta un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a țării noastre după model european”, se mai arată în declarație.

La Bruxelles se află și jurnalista TV8 Irina Țîbuleac, care urmărește evenimentul și ne oferă detalii:

TV8.md reamintește că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează în zilele de 17-18 mai o vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, și va avea întrevederi cu oficiali ai instituțiilor UE.

Miercuri, 18 mai, la ora 15:00, președinta va ține un discurs în plenul Parlamentului European, iar la 15:30 - o conferință de presă comună cu președinta Legislativului UE, Roberta Metsola. 

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram