Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

externe

Rusia l-ar fi arestat pe comandantul Igor Osipov, vinovat de pierderea crucișătorului „Moskva”

17 mai 2022, ora 18:56
Distribuie:

Kremlinul îi caută pe cei responsabili pentru înfrângerile militare din Ucraina și îi pedepsește pe comandanții propriilor forțe de ocupație ruse. Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării scrie despre asta pe Facebook, notează Mediafax.

„Kremlinul pedepsește demonstrativ comandanții și pentru a reduce consecințele viitoarei  lor responsabilități politice și penale, dând vina pe toate eșecurile și înfrângerile comandanților unităților și formațiunilor de ocupație. Conducerea țării ocupante a început căutarea vinovaților prin „cele mai bune tradiții staliniste”.

Comandantul, viceamiralul Igor Osipov, a fost arestat pentru pierderea crucișătorului Moskva, iar împotriva primului său viceamiral, Serghei Pinchiuk, au fost lansate și acțiuni de anchetă. În plus, Vladislav Erșov, care a comandat cea de-a șasea armată a forțelor ruse, a fost demis din funcție pentru pierderi fără precedent de personal, arme și echipament militar.

Toto din aceleași motive, un comandat al unui district militar din vest, generalul-locotenent Serghei Kisel, a fost înlăturat. Generalul-maior  Arkadi Marzoev a fost, de asemenea, înlăturat din postul de comandant al Corpului 22 de armată al Districtului Militar de Sud din Crimeea din cauza executării nesatisfăcătoare a sarcinilor stabilite, pe lângă colonelul Mihail Ponomarev, care a fost și el îndepărtat din posturile sale

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram