Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

timp liber

Un bărbat din Ucraina a povestit cum a reuşit să scape din groapa comună în care a fost aruncat fiind împușcat

Foto: Adevărul
17 mai 2022, ora 11:47
Distribuie:

Mikola Kulicenko este unul din cetățenii Ucrainei care a văzut moarte cu ochi la propriu. Acesta a povestit în cadrul unui interviu la postul public de la Kiev chinurile prin care a trecut. A fost torturat, apoi împușcat și aruncat de soldații ruși alături de frații săi într-o groapă comună, scrie Adevărul.

„Glonţul mi-a intrat prin obraz şi mi-a ieşit pe la ceafă, pe sub ureche. N-a atins organe vitale”, povesteşte Mikola Kulicenko. Pe 18 martie, ruşii au percheziţionat casa fraţilor Kulicenko dintr-un sat de lângă Cernihov. 

Au găsit uniforma militară a fratelui mai mic, Eugen şi medaliile de pe front ale bunicului lor. Mikola spune că acesta a fost motivul torturii şi execuţiilor sumare, înainte de retragerea trupelor Kremlinului.

Cei trei fraţi au fost legaţi la ochi şi scoşi din sat pentru a fi interogaţi. Au fost duşi la o casă din pădure şi sub ameninţarea că le-ar fi tăiat membrele au fost obligaţi să spună ce ştiu despre poziţiile soldaţilor ucraineni. Fraţii Kulicenko au fost ţinuţi într-o încăpere timp de trei zile. Apoi, înainte să se retragă, ruşii au decis să-i împuşte. I-au legat la ochi şi la picioare. Mikola povesteşte că a văzut soldaţii răniţi care zăceau pe paleţi. 

Glonţul i-a trecut prin obraz 

Mikola povesteşte că fratele cel mai mare, Dima, a fost împuşcat primul şi a fost aruncat într-o groapă comună. A urmat Eugen şi ultimul a fost el, care îşi aminteşte că după ce a fost împuşcat, a fost împins cu piciorul şi acoperit cu pământ.

„Viaţa mi-a bătut moartea. Glonţul a intrat prin obraz şi mi-a ieşit pe la ceafă, pe sub ureche. Când m-am trezit, sângele şiroia. Am crezut că am halucinaţii, că sunt pe lumea cealaltă”.

În ciuda faptului că era legat, Mikola a reuşit să iasă din groapă: „M-am târât, pur şi simplu, până în cel mai apropiat sat, unde am fost adăpostit şi ascuns de un localnic”.

Ucraineanul a spus că a fost internat în spital, că rana i s-a închis şi îşi aminteşte că a avut şi câteva coaste rupte. După ce ruşii au părăsit satul, groapa comună a fost deschisă, iar el şi-a putut vedea fraţii. Bărbaţii aveau picioarele şi braţele legate, dar şi răni la cap, potrivit procurorului Procuraturii Raionale 

 „Acţiunile militarilor neidentificaţi ai Federaţiei Ruse, crime premeditate, încalcă legile războiului în ceea ce priveşte luarea de ostatici în rândul populaţiei civile”, a declarat procurorul.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram