Război în Ucraina, ziua 131: Prognoză oficială privind sfârșitul războiului. Kievul anunță suma necesară reconstrucției

economic

Ieftinire ușoară, după săptămâni întregi de scumpiri: Benzina va costa mai puțin în weekend

17 iunie 2022, ora 11:54
Distribuie:

După săptămâni întregi de scumpiri, pentru weekend, șoferii vor avea parte de un preț mai scăzut la benzină, însă prețul pentru un litru de motorină continuă să crească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță noile prețuri la carburanți. Astfel, benzina se ieftinește cu 12 bani, iar motorina se scumpește cu 5 bani.

Prin urmare, benzina va ajunge să coste la pompă 33 de lei și 68 de bani, iar un litru de motorină va costa 32 de lei și 29 de bani.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), motivează că majorarea prețurilor este cauzată de creșterea fără precedent a prețurilor pentru carburanți la bursele internaționale.

„Doar în cadrul ultimei sesiuni, prețul unei tone de benzină a crescut cu 41 $/tona și a ajuns la un nou nivel record de aproape 1500 $/tona. În cazul motorinei creșterea a fost de 42 $/tona, ajungând la un nou maxim de 1370 $/tona”, precizează ANRE.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram