Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski, cadou din Germania și convoi atacat. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

timp liber

/HOROSCOP/ Va fi o zi intensă cu mai multe confruntări pentru Săgetători și Lei. În schimb, Peștii se vor trezi la realitate

17 septembrie 2022, ora 09:30
Distribuie:

Săgetătorii au șanse să ajungă la adevărate confruntări verbale cu partenerii de orice fel sau cu superiorii, în cazul în care vor avea contact cu aceștia. Pentru Lei va fi de ajuns o discuție mai aprinsă cu un prieten sau cunoscuți, ca să se treacă la confruntări verbale. În schimb, Peștii au șanse să se trezească la realitate și să înțeleagă că se amăgesc singuri.

Horoscop Berbec – 17 septembrie 2022: S-ar putea să cedezi până la urmă și să accepți unele concluzii negative la care ai ajuns mai demult, dar ai avut rețineri și le-ai refuzat. Este o zi în care nu te avantajează preocupările de acest fel.

Horoscop Taur – 17 septembrie 2022: Poate te așteptai la o zi relaxantă și senină și poate fi așa, dar cu condiția să temperezi anumite impulsuri despre care știi, din experiență, că vor provoca tensiuni în relațiile cu cei dragi. 

Horoscop Gemeni – 17 septembrie 2022: S-ar putea să te dai singur peste cap cu mulțimea de gânduri și nemulțumiri pe care o tot derulezi în minte. Dacă tot te preocupă anumite probleme, ar fi benefic să cauți soluții cu calm și cu multă răbdare.

Horoscop Rac – 17 septembrie 2022: Cea mai mare slăbiciune vine de la tine, din propriile emoții și sentimente și are legătură cu felul în care te vezi pe tine. Dacă nu ai nicio problemă serioasă cu imaginea de sine, vei trece ușor peste orice neplăcere. 

Horoscop Leu – 17 septembrie 2022: Ziua poate deveni intensă fără să poți înțelege de ce și cum. E de ajuns o discuție mai aprinsă cu un prieten sau a unor cunoscuți, ca să se treacă la confruntări verbale care vor consuma multe resurse degeaba.

Horoscop Fecioară – 17 septembrie 2022: Este posibil să se ajungă la situații greu de gestionat, dacă ai vreun proiect major în derulare sau urmărești o anumită poziție pe plan profesional. Ar trebui evitate discuțiile fără rost, mai ales cele pe la colțuri.

Horoscop Balanță – 17 septembrie 2022: E o mare bătălie în interiorul tău între dorințele și aspirațiile tale și cele ale unor persoane pe care le respecți în mod deosebit. Ar fi bine să ai răbdare și să lași timpul să dezvăluie adevărul, să limpezească aceste idei. 

Horoscop Scorpion – 17 septembrie 2022: Este important să te implici în problemele din familie, dar din postura celui care oferă un exemplu de echilibru, de dreptate obiectivă, capabil să-și controleze emoțiile negative și impresiile de moment. 

Horoscop Săgetător – 17 septembrie 2022: Se poate ajunge la adevărate confruntări verbale cu partenerii de orice fel sau cu superiorii, în cazul în care vei avea contact cu aceștia. Este bine să-ți domolești singur emoțiile negative, ca să nu ajungă să te copleșească.

Horoscop Capricorn – 17 septembrie 2022: Problemele care îți vor atrage atenția astăzi sunt rezultatul unor deziluzii, al pierderii unor speranțe care erau deșarte. Sigur că prima ta reacție este de revoltă, dar în timp vei vedea că nu e chiar așa cum pare.

Horoscop Vărsător – 17 septembrie 2022: Îți pui piedici singur și la serviciu, și acasă printr-un soi de confuzie pe care o poți crea doar tu din cauza lipsei de încredere în sine. Treci printr-o perioadă de maturizare intensă, dar nu e corect ca și cei din jur să sufere din acest motiv. 

Horoscop Pești – 17 septembrie 2022: Vorbești mult de câteva săptămâni și ai zile, precum cea de azi, în care speri că vei obține mai multe cu vorba, prin sugestii și strategii inteligente. Astăzi sunt șanse să te trezești la realitate și să înțelegi că te amăgești singur.

Sursa: Libertatea.ro

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

timp liber

Ziua internațională a cafelei: Cele 7 etape în procesul de realizare a lichidului revigorant

01 octombrie 2022, ora 12:03
Distribuie:

Ziua internaţională a cafelei este marcată, în fiecare an, în 1 octombrie, fiind dedicată cafelei şi iubitorilor acestei savuroase băuturi, dar şi milioanelor de oameni implicaţi în lungul proces de producere a acesteia, de la fermieri la specialiştii în prăjirea cafelei şi de la cei care o prepară la proprietarii magazinelor de cafea.

Însă, Ziua internaţională a cafelei marchează şi momentul în care toţi cei implicaţi în procesul de producere a cafelei - de la fermier şi până la consumator - trebuie să se concentreze pe o serie de activităţi de îmbunătăţire continuă pentru un viitor al cafelei. Există şapte etape în procesul de realizare a cafelei, pornind de la boaba de cafea şi până la lichidul revigorant din ceaşcă: culegerea boabelor de cafea, apoi, spălarea, uscarea, separarea boabelor în funcţie de mărime şi calitate, prăjirea acestora, degustarea cafelei propriu-zise (cupping coffe) pentru evaluarea profilului de aromă al acesteia în funcţie de dulceaţă, aciditate, senzaţia produsă în cavitatea bucală, echilibru şi aromă, şi în cele din urmă, savurarea unei cafele. Pentru fiecare dintre aceste etape există persoane special instruite, fiecare cu propria sa expertiză, care joacă un rol extrem de important în producerea cafelei, scrie Agerpres.

Cafeaua se confruntă, în prezent, cu o problemă dramatică, întrucât preţurile pe care producătorii le primesc sunt cu peste 30% sub media ultimilor zece ani, ameninţând mediul de viaţă al fermierilor şi al familiilor lor.

În 2020, criza preţurilor cafelei a fost agravată de pandemia de COVID-19 şi, ca atare, există nu numai o ameninţare serioasă privind mijloacele de trai ale fermierilor de cafea de astăzi, ci şi un risc dramatic al viitorului cafelei, cu un număr tot mai mare de tineri din fermele producătoare de cafea care pleacă din "afacerea familiei" către alte zone şi locuri de muncă pe care le consideră progresiste şi mai profitabile pentru viitorul lor. Mai mult, femeile antreprenoare au fost afectate în mod disproporţionat de aceste provocări, în special în ţările producătoare.

Prima Zi internaţională a cafelei dedicată atât producătorilor, cât şi iubitorilor de cafea, a fost marcată în 1 octombrie 2015, şi a coincis cu cea de-a 115-a sesiune a Consiliului Internaţional al Cafelei (ICC) şi cu primul Forum global al cafelei (GCF), desfăşurat în cadrul Expo Milano (1 mai-31 oct. 2015), un eveniment la care au participat peste 150 de state. Decizia privind stabilirea unei zile internaţionale dedicate cafelei a fost luată de statele membre ale OIC, în martie 2014.

Organizaţia Internaţională a Cafelei a fost înfiinţată în 1963, la Londra, sub auspiciile Organizaţiei Naţiunilor Unite, deoarece cafeaua verde neprăjită avea o mare importanţă economică şi era una dintre cele mai tranzacţionate mărfuri agricole din lume. OIC administrează Acordul internaţional privind cafeaua (ICA), un instrument important în ceea ce priveşte dezvoltarea cooperării. Primul Acord a intrat în vigoare în 1962 pentru o perioadă de cinci ani. Alte acorduri au fost semnate în 1968, 1976, 1983, 1994 şi 2001. Cel mai recent Acord a fost adoptat de Consiliu în septembrie 2007 şi a intrat în vigoare la 2 februarie 2011. La data de 4 februarie 2020, Organizaţia Internaţională a Cafelei număra 49 de membri, respectiv 43 de ţări membre exportatoare şi 6 ţări membre importatoare (inclusiv Uniunea Europeană).

Etiopia este considerată a fi locul de naştere al arborelui de cafea şi al culturii de cafea. Astăzi, arborele de cafea este cultivat în peste 70 de ţări, în principal în America Latină, Asia de Sud şi Sud-Est, precum şi în Africa.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram