Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

externe

/FOTO/ Putin a pierdut cel mai bun lunetist: A fost omorât. Rusia recunoaște că a pierdut doi colonei într-o zi

19 mai 2022, ora 09:17
Distribuie:

Rusia recunoaște că a pierdut doi ofițeri de top într-o zi, inclusiv un colonel care a fost trimis pe front pentru a-l înlocui pe un altul care fusese ucis cu câteva zile înainte în Ucraina. Totodată, armata ucraineană l-a eliminat și pe sergentul Serghei Țarikov, despre care se spunea că este unul dintre cei mai buni lunetiști ai armatei ruse, notează Digi24.

Serghei Tsarkov avea 38 de ani și era considerat cel mai bun lunetist al rușilor.

Rușii au confirmat moartea în Ucraina, în timpul luptelor a locotenent-colonelului Denis Suhanov, în vârstă de 41 de ani. Nu au dat alte informații privind locația și data morții acestuia.

Moartea a fost dezvăluită în aceeași zi cu cea a colonelului Denis Kozlov, în vârstă de 40 de ani. Kozlov fusese trimis să-l înlocuiască pe front pe colonelul Serghei Porohnia, care murise în 14 martie. Kozlov a murit în timpul traversării eșuate a râului Doneț, bătălia în care Rusia a pierdut un batalion întreg fiind considerată una dintre cele mai mari înfrângeri a armatei ruse în Ucraina.

Kozlov a fost ucis după ce forțele ucrainene au lansat rachete în zonă. 

Imaginile din satelit au scos la iveală amploarea eșecului suferit de Rusia și au arătat resturile a două poduri de pontoane distruse, plutind pe râul Doneț, și ale tancurilor și vehiculelor blindate.

Se pare că armata rusă încerca să înconjoare Lisiciansk și Severodonețk, dar atacul lor s-a transformat într-un masacru atunci când Ucraina le-a intuit planurile.

Moartea lui Kozlov, al 42-lea colonel care a murit în război - evidențiază bilanțul imens suferit de conducerea lui Putin. Rata mortalității este de aproximativ un colonel la două zile.  

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram