Război în Ucraina, ziua 133: Forțele ruse continuă ofensiva în Donețk. Cât ar costa reconstrucția Mariupolului

social

Dispute la CMC din cauza copacilor. Năstase: „Șeful de la Spații Verzi e țap ispășitor. A fost demis ilegal”

19 mai 2022, ora 14:22
Distribuie:

Șeful de la  Asociația Spații Verzi, Serghei Carp, a fost demis „ilegal din funcție”. De această părere este președintele fracțiunii Platformei DA în CMC, Andrei Năstase. El a fost susținut și de alți aleși locali, care se tem că Serghei Carp nu este decât un „țap ispășitor”, iar vinovatul pentru tragedia din parcul Alunelul va rămâne nepedepsit.

Discuțiile despre tragedia din parcul Alunelul au survenit în contextul unui raport al vicepretorului sectorului Buiucani, Victor Poiană cu privire la construcțiile ilegale.

Andrei Năstase l-a întrebat pe Poiană cine este direct responsabil pentru  gestionarea parcului Alunelul.

„Ne abatem de la subiect. Dacă vreți să discutăm acest subiect, trebuie să-l includeți pe ordinea de zi”, a contestat vicepretorul Poiană.

 „Parcul este în gestiunea preturii Buiucani. Acuma, ce se întâmplă, se găsește un țap ispășitor și se dă afară dar problema nu este rezolvată. Mergeți repejor la pretura Buiucani să faceți o ședință, să vedeți dacă nu cumva trebuie să vă turnați cenușă pe cap și să vă apucați să rezolvați problemele, pentru că aici se face în continuare  politică și nimeni nu se apucă să rezolve problema cu acești arbori. Vom mai avea drame și aceste cazuri nefericite pentru că discutăm, despre copacii  ăștia se discută de fiecare dată când vine o boare vânt sau de ploaie și noi ce facem?”, a spus Năstase, care a reamintit despre faptul că  parcul a fost dat în exploatare după renovare.

Și alți consilieri i-au dat dreptate lui Andrei Năstase și au considerat că Serghei Carp va fi restabilit în funcție printr-o decizie a instanței de judecată.

”Nu știu de ce se întâmplă, dar toată vina cade pe cel de la Spații Verzi. Noi am votat un regulament, este grafic de defrișare și se verifică prin GPS fiecare copac. Cine este organul care trebuie să verifice iată ei sunt responsabili, inclusiv penal. Nu am de gând se țin parte nimănui, dar ceva nu se întâmplă corect”, a spus consilierul PSRM, Dinari Cojocaru, consilier din partea PSRM.

Consilierul Năstase a cerut, printr-o notă protocolară, ca instituțiile responsabile pentru gestionarea spațiilor verzi din capitală să facă o inventariere serioasă de profil.

Reamintim că, acum două zile, primarul general, Ion Ceban, a anunțat că șeful de la Spații Verzi a fost demis din funcție, după ce comisia specială de anchetă internă a prezentat raportul în legătură cu tragedia de sâmbăta trecută din parcul Alunelul, când o fetiță de doar un an a fost ucisă de o creangă, care a căzut peste ea.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram