Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski, cadou din Germania și convoi atacat. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

sport

Radu Albot a revenit în top 100: Tenismanul moldovean l-a executat pe cehul Lukas Rosol în finala de la Istanbul

19 septembrie 2022, ora 10:37
Distribuie:

Cel mai bun tenisman moldovean, Radu Albot, și-a trecut în palmares un nou titlu la un turneu Challenger. Jucătorul nostru a dispus în două seturi în finala de la Istanbul împotriva fostului număr 37 ATP, cehul Lukas Rosol. 

Finala turneului Challenger de la Istanbul dintre Radu Albot și Lukas Rosol nu a avut istoric. 

Cel mai bun tenisman din Moldova a dat o lecție de tenis adversarului ceh pe care l-a întâlnit a doua oară în carieră. 

În primul set, Radu Albot a cedat doar două game-uri și după 41 de minute s-a impus cu 6-2. 

Parțialul al doilea a fost condus în totalitate de jucătorul nostru care a câștigat cu un sec 6-0, după un meci care a durat o oră și 7 minute. 

Albot și-a respectat astfel statutul de favorit doi al competiției din Turcia și își trece în palmares al nouălea turneu de tip Challenger. 

Pentru performanța obținută la Istanbul, Radu Albot a fost recompensat cu un premiu în valoare de 7200 de dolari și 80 de puncte ATP. 

Mai mult decât atât, începând de astăzi, Albot a revenit în top 100 ai celor mai buni jucători, fiind pe poziția 92. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

sport

/VIDEO/ Moldova a obținut aurul la un turneu internațional de gimnastică ritmică: Marea problemă a sportivelor care au învins Franța

29 septembrie 2022, ora 22:06
Distribuie:

Țara noastră este plină de talente în proba gimnastică ritmică. Sportivele Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice au urcat pe prima treaptă a podiumului la un turneu internațional care a avut loc în Spania. Marea problemă a gimnastelor noastre este că nu au o sală personală unde să se antreneze, ele fiind nevoite să se pregătească de competiții în sala luptelor greco-romane. 

Pe piesa „Trenulețul” a formației Zdob și Zdub și frații Advahov, tinerele noastre gimnaste cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani au evoluat în premieră la un turneu internațional în Spania în această lună în orașul Figueres. 

În proba de ansamblu, talentatele sportive de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice au reușit să încânte asistența și au urcat pe prima treaptă a podiumului după ce sau impus în fața unor țări ca Franța, Ucraina, Spania sau Italia. Foarte modeste din fire, gimnastele au declarat că nu s-au așteptat la un asemenea rezultat, însă sunt fericite că au dat lovitura. 

Majoritatea fetelor au revenit cu medalii. Sunt gimnaste care s-au remarcat, iar altele au cucerit aurul.

Tinerele gimnaste se antrenează zilnic în locul unde, de regulă, se pregătesc luptătorii de stil greco-roman. 

Sportivele, dar și antrenorii se plâng că nu dețin cele mai bune condiții de antrenament, iar cea mai mare problemă este că nu au o sală proprie. 

Chiar dacă nu dețin o sală personală de antrenament, gimnastele noastre revin de fiecare dată cu numeroase medalii de la turneele internaționale. 

Începând cu grupele preventive de pregătire până la avansați, Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice deține aproximativ 150 de gimnaste. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram