Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

no comment

Copil: „Putin este ucigaș și va sta la închisoare"? Răspunsul oferit de cancelarul Germaniei

21 februarie 2022, ora 22:12
Distribuie:

Cancelarul Olaf Scholz a fost întrebat dacă președintele rus Vladimir Putin este un ucigaș și dacă va sta la închisoare. Întrebarea a fost adresată de către copii în cadrul unui interviu difuzat de un post local din Germania.

Tinerii jurnaliști l-au întrebat pe cancelar ce ar însemna pentru el cuvântul „ucigaș”. 

„Asta înseamnă când cineva din motive neschimbate poate ucide un om”, a declarat Olaf Scholz. 

„Putin poartă responsabilitate pentru oamenii care sunt în pericol. Ar fi fost bine, dacă în Rusia regulile se aplicau conform legii, așa cum este la noi în țară. Dar, acesta e un stat în care nu poți să te simți în siguranță, mai ales dacă nu te supui puterii”, a mai adăugat acesta.

Cancelarul a încercat să se expună prin exemplul cu politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare.

„Eu fac parte din categoria oamenilor care descriu situația așa cum este ea în realitate. De exemplu, pot spune despre un om care acum e în Rusia, dar până în acest moment el se afla în Germania. El a fost otrăvit, iar medicii germani au reușit să-i salveze viața, în ultimele clipe. În continuare, el s-a întors în Rusia, a fost judecat și i-a fost emis un verdict nedrept, în urma căruia acesta a fost închis”, a spus cancelarul despre opozantul rus al lui Putin.

Întrebat dacă și Putin ar trebui să stea în închisoare, Olaf Scholz nu a venit cu un răspuns exact.

„Aceasta este o întrebare pe care ar trebui să o decidă cetățenii ruși. Poporul rus ar trebui să aibă mai multă democrație și statalitate pentru a-și respecta regulile. Atunci, nu te vei teme nici pentru viața ta, nici pentru conducerea statului”, a declarat cancelarul.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram