Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

Sci-Tech&Media

/VIDEO/ Facebook și Instagram, interzise în Rusia prin decizia instanței de judecată: Sunt considerate platforme extremiste

21 martie 2022, ora 16:03
Distribuie:

Facebook și Instagram au fost interzise în Federația Rusă prin decizia instanței de judecată, la solicitarea Serviciului Federal de Securitate (FSB). Instanța a interzis cele două platforme în Rusia, pentru activități extremiste, a raportat un corespondent TASS. Decizia de a interzice Meta în Rusia intră în vigoare imediat.

După cum a declarat mai devreme procurorul, cerințele nu se aplică și pentru WhatsApp, care la fel este deținut de Meta. În plus, cetățenii și organizațiile nu vor fi trase la răspundere pentru extremism, dacă utilizează Facebook și Instagram. 

„Utilizarea platformelor Meta de către persoane fizice și juridice nu trebuie considerată ca participare la activități extremiste”, a explicat un purtător de cuvânt al procuraturii. „Persoanele fizice nu vor fi trase la răspundere doar pentru că utilizează serviciile Meta”, a adăugat el.

În același timp, Meta este interzis să deschidă sucursale și să facă afaceri în Rusia. Procuratura Generală și FSB consideră că activitățile Meta sunt îndreptate împotriva Rusiei și a forțelor sale armate.

Motivul apelului Procuraturii Generale la instanță a fost ridicarea temporară a interdicției pentru rezidenții mai multor țări de a publica informații, care conțin apeluri la violență împotriva cetățenilor ruși. Comisia de Investigații din Rusia a deschis un dosar penal pentru instigare la violență și omor în legătură cu acțiunile angajaților companiei. Anterior, Roskomnadzor restricționase deja activitatea Instagram și Facebook în Rusia. S-a decis să nu se limiteze activitatea messengerului WhatsApp.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram