Război în Ucraina, ziua 126: Schimb de prizonieri și summit NATO cu participarea lui Zelenski. Bloc atacat la Nikolaev

sport

/VIDEO/ Asul din snooker: Cine este copilul de 13 ani care duce faima Moldovei la turneele internaționale

21 iunie 2022, ora 12:36
Distribuie:

Are doar 13 ani, dar reprezintă cu succes țara noastră la turneele internaționale. Este vorba de Vladislav Grădinari, un băiat pasionat de snooker, care recent a participat la Campionatul European U-16 din Albania, unde s-a clasat pe locul secund. 

Vladislav Grădinari practică snookerul de la vârsta de 6 ani și săptămâna trecută a participat la Campionatul European de snooker U-16 din orașul Shengjin din Albania unde a reprezentat Republica Moldova. 

Tânărul sportiv, care are în prezent are 13 ani, a obținut victorii în etapele preliminarii cu adversari din Scoția, Letonia și Irlanda în partide disputate cel mai bun din 3 frame-uri. 

În ultimul act, Grădinari s-a duelat cu un alt reprezentant al Letoniei, Artemijs Žižins și moldoveanul a câștigat primul frame, însă adversarul a revenit în următoarele două pe care și le-a adjudecat. 

Astfel, Vladislav Grădinari a devenit vicecampion european la turneul din Albania, obținând un alt trofeu pe lângă multele altele cucerite la nivel de juniori. 

Vladislav a început să se antreneze inițial sub îndrumarea antrenorului Constantin Ermilin, iar din 2018 a început colaborarea cu Ilia Chisleacov.  

În prezent, Grădinari se pregătește individual de competiții, iar un imbold foarte mare în practicarea acestui gen de sport îl reprezintă mama sa, Natalia Grădinari, care este arbitru internațional de clasa a 2-a. 

Ea a condus și finala turneului feminin care a avut loc la fel în Albania, în care victoria a revenit belgiencei Wendy Jans. În prezent familia Grădinari locuiește în orașul Leeds, unde s-au mutat de aproape un an. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram