Război în Ucraina, ziua 131: Prognoză oficială privind sfârșitul războiului. Kievul anunță suma necesară reconstrucției

externe

/VIDEO/ Condiția grea impusă de Ungaria ca Moldova și Ucraina să devină țări candidate pentru aderarea la UE

21 iunie 2022, ora 14:36
Distribuie:

Ungaria este de acord ca Ucraina și Republica Moldova să obțină statut de candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană, dar impune condiții. Premierul Viktor Orban a cerut ca aceste țări să obțină statutul la care aspiră concomitent cu Georgia și Bosnia, condiție imposibil de îndeplinit. 

Despre anunțul lui Orban scrie presa maghiară, în ajunul summitului Consiliului Europei de la Bruxelles, în cadrul căruia este așteptată o decizie legată de cererile depuse de Ucraina, Republica Moldova și Georgia. 

Condiția impusă de premierul ungar este greu de acceptat, dat fiind că Georgia este considerată țară îndepărtată de perspectiva europeană, iar Comisia Europeană a sugerat autorităților de la Tbilisi să găsească un consens politic, iar Bosnia este măcinată de tensiuni interetnice alimentate de Serbia și Rusia. 

Între timp, Președintele Consiliului European cere liderilor UE să ofere statut de țări candidate la aderare Ucrainei și Republicii Moldova. 

Se întâmplă după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, Comisia Europeană a dat undă verde celor două state, dar a cerut, în schimb reforme, iar Georgiei i-a oferit perspectivă europeană.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram