Război în Ucraina, ziua 214: Rușii fug și în Mongolia, atac la Odesa și proteste în Daghestan: Forțele de ordine au tras în aer

top

Oficial, de astăzi, Gigafactory Berlin produce maşini electrice Tesla

FOTO: Reuters
22 martie 2022, ora 18:32
Distribuie:

Fabrica Gigafactory Berlin, cunoscută şi drept Gigafactory 4, a început producția în masă de vehicule electrice marca Tesla. Astăzi a avut loc o ceremonie solemnă în acest sens, cu participarea lui Elon Musk și a cancelarului german Olaf Scholz.

Primele 30 de mașini au fost predate unor clienţi norocoşi chiar în holul fabricii, deși restul maşinilor de producţie vor începe să fie livrate din aprilie 2023 abia. 

Află mai multe curiozităţi din articolul complet de pe AutoBlog.MD

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Pâinea s-a scumpit: Prețurile afișate de cel mai mare producător din Republica Moldova

03 februarie 2022, ora 20:46
Distribuie:

Magazinele celui mai mare producător de pâine din țară au afișat astăzi, 3 februarie, prețuri noi la toate produsele. În medie, atât pâinea, cât și produsele de patiserie s-au scumpit cu doi lei. Totodată, a fost mărită cantitatea pâinii sociale, destinată categoriilor de persoane cu venituri modeste. Doar că aceasta a dispărut de pe rafturi, la puțin timp după deschidere. Oamenii pe care i-am găsit, astăzi, prin magazine ne-au spus că deja au resimțit majorarea prețului la pâine și speră că nu vor urma și alte scumpiri. 

Azi dimineață, am găsit magazinul Franzeluța de pe strada Armenească plin cu oameni. Majoritatea lor bătrâni, dar și din familii cu mulți membri, toți nerăbdători să afle, cum au crescut prețurile la pâine și la toată gama de produse de panificație. 

Este singurul produs, care le ține de saț, ne-au spus unii dintre ei, care s-au plâns că au simțit imediat scumpirea, în special cei cu familii mai mari, care cumpărau câte două sau trei pâini. 

Cel mai mult scumpirea pâinii și a produselor de panificație bate la buzunar pensionarii. Acest lucru o spun chiar ei. Această femeie, de exemplu, zice că are o pensie mai mică de două mii de lei, iar fiindcă banii nu îi ajung nici pentru cele strict necesare, este nevoită să facă economii pe mâncare. 

Totodată, începând de azi, s-a dublat cantitatea de pâine socială „Chișinău”, care este livrată zilnic către magazinele Franzeluța. Unicul produs care nu s-a scumpit și a rămas la prețul de trei lei per bucată, este foarte întrebat de oamenii în etate, ne-au spus cei din administrația magazinului. La ora 10:00 dimineața, această doamnă a reușit să procurile ultimele două pâini de pe raft. 

Între timp, la magazinul Franzeluța de pe strada Columna, stocul de pâine socială era epuizat la doar două ore după deschidere. 

Ieri, într-un răspuns pentru TV8, Ministerul Agriculturii a declarat că nu poate interveni la modificarea prețului, pe care îl stabilește administrația Întreprinderii Franzeluța, dar și că scumpirea era inevitabilă și a tot fost amânată, din luna noiembrie anul trecut. 

În schimb, Guvernul a insistat ca pâinea socială să coste la fel ca până acum, adică trei lei. Au fost și dintre cei, care ne-au spus că scumpirea nu îi afectează prea mult. 

Acum două zile, cel mai mare combinat de panificație din țară a anunțat că va majora prețul la tot sortimentul de pâine și produsele de panificație. În medie, sumele au crescut cu 27 la sută sau cu aproximativ doi lei. 

Potrivit responsabililor de la Franzeluța, scumpirile sunt determinate de majorarea cheltuilelilor suportate de întreprindere, după ce au crescut tarifele la gazele naturale, carburanți și la materia primă. Ultima dată, întreprinderea a ajustat prețurile la unele dintre produsele sale, în 2015. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram