Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

sport

/VIDEO/ Avem talente la polo pe apă: Naționala Moldovei U-17 a ocupat primul loc la turneul Ligii Națiunilor

22 aprilie 2022, ora 11:21
Distribuie:

Avem sportivi talentați în țară în toate genurile de sport, care au însă nevoie de susținerea statului privind nivelul infrastructurii ridicate și a motivării financiare. Este cazul și Federației Naționale de polo pe apă, care în pofida tuturor greutăților, are succese pe plan internațional. Un exemplu elocvent este naționala Moldovei de juniori, care a cucerit Liga Națiunilor la o competiție în Cehia. 

Naționala Moldovei Under-17 la polo pe apă au ocupat primul loc la turneul Ligii Națiunilor care a avut loc în Cehia în perioada 15-17 aprilie. Sportivii moldoveni au învins în finală reprezentativa Ciprului cu scorul de 16-14 și au declarat că sunt extrem de mândri de rezultatul obținut. 

Succesul naționalei Under-17 a fost obținut în condițiile în care în capitală există doar un singur bazin unde se pot efectua antrenamente la polo pe apă. 

În pofida acestui lucru, băieții noștri au învins țări ca Lituania, Cehia, Africa de Sud și Cipru, care se bucură de o infrastructură mult mai bună.

Președintele Federației de Polo pe Apă, Veaceslav Baicev, trage un semnal de alarmă și a declarat că motivația financiară a sportivilor și infrastructura slabă îi obligă pe mulți jucători să reprezinte alte țări. 

Liga Națiunilor din Cehia a fost o etapă de pregătire pentru naționala Moldovei în perspectiva Campionatului European la polo pe apă, care este programat anul viitor. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram