Război în Ucraina, ziua 126: Schimb de prizonieri și summit NATO cu participarea lui Zelenski. Bloc atacat la Nikolaev

timp liber

Câțiva dintre cei aproape 1.000 de americani cărora li s-a interzis intrarea în Rusia sunt morți

22 mai 2022, ora 11:29
Distribuie:

Câțiva dintre cei 963 de americani cărora li s-a interzis pe viață să intre în Rusia, nu ar fi putut să meargă la Moscova, pentru că sunt deja morți. Printre cei care au primit interdicție, dar nu mai sunt în viață se numără și John McCain, scrie Mediafax.

John McCain, fost candidat republican la președinția SUA și senator cu o vechime îndelungată, democratul Harry Reid, care a fost liderul majorității în Senat între 2007 și 2015, și Orrin Hatch, care, cu cei 42 de ani de activitate în această cameră, a devenit cel mai longeviv senator republican din istorie, se află pe noua listă de indezirabili a guvernului rus.

McCain a murit în august 2018, la vârsta de 81 de ani, Reid a murit în decembrie anul trecut, la 82 de ani, iar Hatch a murit pe 23 aprilie, la 88 de ani, conform The Guardian.

In continuare în viață, dar cu interdicție de a intra în Rusia din cauza unor presupuse jigniri la adresa presedintelui rus Vladimir Putin sau a regimului sau, sunt actorul Morgan Freeman, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, jurnalistul britanic si corespondentul CNN Nick Paton Walsh și Jeff Katzenberg, directorul executiv al studioului de animație DreamWorks.

Ca și cum ar întări faptul că cel care a întocmit listele nu și-a facut pe deplin temele, Chuck Schumer, liderul majorității senatorilor democrați, este identificat în mod incorect ca fiind "fost senator democrat" și "lider adjunct al minoritații senatoriale".

Rusia a anuntat sâmbata că interzice intrarea în țară a 963 de americani, printre care presedintele american Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken si seful CIA William Burns.

Luna trecuta, Ministerul rus de Externe le-a interzis lui Boris Johnson, Liz Truss, Ben Wallace si altor 10 membri ai guvernului britanic sa intre in țară.

In aprilie, ministerul a declarat ca decizia a fost luată „având în vedere acțiunea ostilă fără precedent a guvernului britanic”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram