Război în Ucraina, ziua 123: Kievul, atacat! S-a tras cu rachete care pot parcurge o distanță de până la 5,5 mii de km

Sci-Tech&Media

/DOC/ Mariana Rață a câștigat procesul cu Cristian Rizea. Ex-deputatul, obligat să dezmintă minciunile despre jurnalistă

22 iunie 2022, ora 12:39
Distribuie:

Jurnalista TV8, Mariana Rață, a câștigat procesul de judecată cu fostul deputat român, condamnat penal pentru acte de corupție, Cristian Rizea. Penalul, care a fugit din România și s-a refugiat la Chișinău, a fost obligat de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, să dezmintă minciunile despre jurnalistă și să prezinte scuze publice pentru răspândirea informațiilor false despre aceasta.

„Se obligă Cristian Mihai să dezmintă informația falsă și defăimătoare, care lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională a reclamantei Mariana Rață”, se arată în decizia instanței.

Rizea trebuie să dezmintă minciunile lansate în toamna anului trecut, pe Instagram și pe canalul său de Youtube, dar și să șteargă postările vechi despre realizatoarea emisiunilor „Cutia Neagră” și „Cutia Neagră PLUS”. Totodată, penalul fugar urmează să îi achite jurnalistei prejudicii morale în sumă de 1 leu.

„Noi am cerut despăgubire 1 leu pentru că scopul nostru nu a fost sa câștigăm bani, ci să cerem penalizarea acestui gen de atacuri la persoană, denigrări și defăimări. În plus, Rizea este condamnat penal în România pentru delapidări de fonduri și nu mi-aș fi dorit ca acesta sa plătească despăgubirile din bani fraudați. Cel mai important e să se execute decizia de judecată pe partea de a-și cere scuze. Or neexecutarea deciziei de judecată implică sancțiuni mult mai dure”, a explicat jurnalista Mariana Rață. 

Cristian Rizea urmează să îi achite Marianei Rață și cheltuieli de judecată în mărime de 776 de lei și 15 bani. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel în decurs de 30 de zile. 

Jurnalista Mariana Rață i-a transmis lui Cristian Rizea o cerere prealabilă de chemare în judecată în septembrie 2021, după ce cetățeanul român a făcut afirmații defăimătoare în adresa ei, prin intermediul conturilor sale de Instagram și Youtube.

„În fapt, la data de 8, 9 și 10 septembrie 2021, cetățeanul Mihai Cristian Rizea, acționând cu rea- credință, a publicat pe contul său de Instagram și Youtube, mai multe poze și video prin care aduce învinuiri și comunică fapte false, în adresa jurnalistei Mariana Rață – Vremea, precum că aceasta ar fi implicată în anumite raporturi personale de ordin amoros co o persoană controversată conform opiniei publice, inclusiv folosindu-se în adresa acesteia injurii”, se menționează în cererea prealabilă.

Totodată, jurnalista TV8 a scris și o plângere la poliție în care a solicitat „constatarea faptei contravenționale comise de către cetățeanul Mihai Cristian Rizea, sub formă de injurie și calomnie”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram