/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

comerciale

Horus: „Am îndeplinit cu succes circa 40% din reparația capitală a blocului energetic nr. 3 al Termoelectrica” (P)

22 iulie 2022, ora 13:04
Distribuie:

Lucrările privind reparația capitală a blocului energetic nr. 3 al “Termoelectrica” sunt în plină desfășurare, ne anunță Întreprinderea de Stat. Potrivit unui comunicat de presă al “Termoelectrica”, până la moment, procentul de execuție a acestor lucrări este de aproximativ 40%.

Principalele lucrări executate de către specialiștii de la “Horus”, potrivit comunicatului “Termoelectrica”, sunt: deschiderea corpului de înaltă presiune, demontarea și dezasamblarea elementelor din interiorul corpului de înaltă presiune, inclusiv a rotorului de înaltă presiune, deschiderea corpului de medie-joasă presiune, demontarea și dezasamblarea elementelor din interiorul corpului de medie-joasă presiune, inclusiv a rotorului de medie-joasă presiune, cu deschiderea generatorului și demontarea paletelor ventilatorului generatorului.

În scopul verificării balansării și testării tehnice a utilajului a fost demontat pentru verificări rotorul generatorului. 

Totodată, pe parcurs, vor fi reparate elementele turbogeneratorului, pregătirea și controlul metalului a turbogeneratorului pentru prelungirea termenului de exploatare a turbinei, reparația sistemului automat a turbinei. 

“Termoelectrica” ne mai informează că acest proiect investițional este executat în corespundere cu Planul de Mentenanță și Investiții pentru anul 2022, în corespundere cu prevederile și exigențele normative în vigoare. 

Întreprinderea oferă asigurări de monitorizarea permanentă a desfășurării lucrărilor în termenii stabiliți și în strictă conformitate cu normele tehnice.

În același timp, compania “Horus” informează că echipele sale, formate din specialiști de înaltă calificare, lucrează în două schimburi, pentru a reuși în termen efectuarea lucrărilor. 

Finalizarea acestora se planifică până la 1 octombrie, astfel ca Întreprinderea de Stat “Termoelectrica” să fie pregătită pentru noul sezon de încălzire. 

“Consumatorii de energie termică din Capitală pot fi liniști. La iarnă va fi căldură și apă caldă în robinete”, ne asigură compania “Horus” într-o postare pe o rețea socială despre avansarea lucrărilor la “Termoelectrica”. 

Anterior, reprezentanții companiei au avertizat că, în cazul blocării lucrărilor la turbina și generatorul nr. 3 ale “Termoelectrica”, zeci de mii de locuitori ai municipiului Chișinău riscă să rămână fără căldură în sezonul rece. 

De asemenea, va fi sistată producerea energiei electrice, în condițiile în care această sursă generează până la 20% din energia electrică necesară țării, iar Chișinăul va fi nevoit să suplinească acest deficit prin procurări fie din regiunea transnistreană, fie de peste hotare, la un preț mai mare.

Horus: Echipa de profesioniști demonstrează eficiență și rezultate bune la lucrările de la Termoelectrica (P)

18 iulie 2022, 17:07

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram