/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

comerciale

Moldova este în top 5 la nivel mondial privind accesul la internet de mare viteză: Contribuția Moldtelecom-ului (P)

22 iulie 2022, ora 09:00
Distribuie:

Vești bune pentru piața de telecomunicații și IT din Republica Moldova, dar mai ales pentru Moldtelecom și clienții companiei. Țara noastră a intrat în top 5 la nivel mondial privind accesul la internet de mare viteză, alături de țări precum Singapore, Coreea de Sud, Malta și Monaco.

O contribuție incontestabilă în acest sens îi revine companiei Moldtelecom, care a reușit să construiască cea mai puternică și rapidă rețea de internet fix din țară. 

Circa 80% din numărul abonaților la serviciile de acces la Internet în bandă largă (mai mult de 30 mbps) sunt conectați la rețea prin FTTx. Iar Moldtelecom deține peste 60% din acoperire. 

Visurile au început a deveni realitate încă din 2001, când Moldtelecom a lansat primul serviciu de internet din țară prin tehnologia Dial-up, evoluând la conexiunea cu fibră optică cu viteză de până la 1 Gbps, conectată direct la rețeaua globală de internet prin punctele de schimb din Germania, Ucraina și România.

Fiind construită conform standardelor internaționale, aceasta asigură serviciul activ 99% din timp și este conectată prin șase conexiuni.

Totodată, fiind cel mai mare operator din țară, ne menținem poziția constantă de lider pe piaţă, deținând o pondere de 55,9% din numărul total de abonați, precum și o pondere de 39,1% din numărul abonaților GPON. 

Iar în zonă rurală suntem, practic, singurii, care asigurăm servicii de internet fix de calitate. Prin urmare, când vorbim despre cea mai performantă rețea de internet din țară cu viteză de până la 1 Gbps, subînțelegem Moldtelecom. 

Prin investiţiile realizate continuu, compania impulsionează piaţa serviciilor de telecomunicaţii şi industria tehnologiilor informaţionale, poziţionând Moldova în topul ţărilor cu tehnologii avansate, accesibile tuturor.

Mai mult, Moldtelecom este într-o continuă creștere a accesibilității serviciilor sale. Astfel, din 2020 am început extinderea rețelei de fibră optică pe întreg teritoriul țării, proces care va dura până în anul 2023. Vom avea atunci încă un vis împlinit, ca abonații din orice colț al țării noastre să aibă acces la Internet cu viteză de până la 1 Gbps.

De asemenea, am fost primii care am adus în case echipamentul Wi-Fi 6, cea mai performantă tehnologie existentă la moment, cu o viteză de ultimă generație, de peste patru ori mai mare decât cea oferită de predecesorul său, Wi-Fi 5, cu o lățime dublă a benzii Wi-Fi, de 160 MHz, cu o acoperire mai largă și nu în ultimul rând, cu o securitate mai sporită, care asigură clienților noștri o acoperire perfectă în orice colț al casei. 

În plus, datorită tehnologiilor MU-MIMO și OFDMA, poți conecta câte gadgeturi vrei la un singur router sau modem în același timp.

Totodată, Moldtelecom este preocupat în permanență de îmbunătățirea experienței clientului, reducerea costurilor, optimizarea proceselor și dezvoltarea proiectelor inovaționale, care au la bază digitalizarea și soluțiile business intelligence. 

Pentru că știm cât este de important pentru clienții noștri să fie mereu conectați.

Suntem buni și tindem să ne atingem obiectivele propuse, obținând victorii doar împreună și doar la noi acasă.

#Moldtelecom #Top5 #Internet #digitalizare #WIFI6 #viteză

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Moldtelecom a plantat 4000 de puieți pe malul lacului Costești (P)

12 aprilie 2022, 20:04

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram