Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski și cadou din Germania. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

politic

Grosu nu crede în căderea Guvernului Gavrilița. Ce șanse are moțiunea de cenzură, înaintată de BCS

22 septembrie 2022, ora 15:39
Distribuie:

Igor Grosu susține că moțiunea de cenzură înaintată Guvernului nu are vreo șansă să fie susținută la ședința Parlamentului din data de 22 septembrie. Președintele Parlamentului este de părere că opoziția doar încearcă să speculeze spațiul public și să iasă în evidență prin astfel de acțiuni.

„Zero. Cum au fost și alte moțiuni de cenzură a opoziției, care în afară de a specula, a intoxica spațiul public nu știu altceva să facă nimic, măcar să aibă curajul de politiciain și să iasă să spună părerea ce se întâmplă în Ucraina. Măcar odată vreau să-i văd, să prindă la acest curaj. În rest manipulări, încercarea de a ieși în evidență, nimic concret”, a declarat Grosu. 

În cadrul ședinței, Igor Grosu a precizat că moțiunea de cenzură cu privire la activitatea Guvernului urmează a fi dezbătută la ora 17:00, în prezența prim-ministrei Natalia Gavrilița, care va răspunde la întrebările deputaților.

Moțiunea împotriva Guvernului a fost înaintată săptămâna trecută de către BCS.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Natalia Gavrilița, la Festivalul Republican al Etniilor din Taraclia: „Vă chem să rămânem uniți, să nu vă lăsați manipulați”

17 septembrie 2022, 18:09

Ce s-ar întâmpla dacă Gazprom va sista livrările de gaze? Gavrilița: Regiunea transnistreană va trebui să plătească în avans

17 septembrie 2022, 10:09

BCS cere demisia Guvernului. Opoziția a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița

15 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Mesajul președintei, la Ziua Națională a Vinului: „Industria vinicolă din țara noastră are viitor”

01 octombrie 2022, ora 18:41
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la inaugurara sărbătorii Ziua Națională a Vinului. Șefa statului și-a exprimat admirația și recunoștința pentru toți cei care muncesc în această industrie în Moldova.

„Un sfert de milion de oameni ce duc departe în lume bunul nume al țării noastre - și pentru partenerii de dezvoltare care sprijină dezvoltarea și modernizarea sectorului”, a spus Maia Sandu. 

Președinta a vorbit despre mândria pe care a trăit-o atunci când, în 2022, un vin moldovenesc a fost declarat cel mai bun de pe mapamond, într-o competiție cu alte 5000 de vinuri din întreaga lume. 

„Republica Moldova este, de altfel, cea mai premiată țară din Europa de Est la concursurile vinurilor de calitate, cu 1200 de medalii câștigate doar într-un an, dintre care aproape jumătate sunt de aur. Este dovada calității muncii și talentului vinificatorilor noștri, industria vinului fiind exemplul viu și concludent când o criză poate fi transformată în oportunitate, iar o catastrofă - într-o revoluție a calității, într-o cale nouă spre rezultate și succes”, a subliniat Maia Sandu.

În cadrul evenimentului, președinta Maia Sandu a înmânat unei vinării din țară premiul mare pentru performanțe în domeniu. 

„M-am bucurat totodată să văd, în Piața Marii Adunări Naționale, multe afaceri mici și crame de familie, prin care arta de a face vin este transmisă noilor generații. Semn că industria vinicolă din țara noastră are viitor”, a mai spus șefa statului.

Pregătirile pentru Ziua Vinului, pe ultima sută de metri. „Fiecare vinificator așteaptă sărbătoarea mai mult decât Anul Nou”

30 septembrie 2022, 17:09

„Ziua Națională a Vinului” revine după doi ani de pauză. Evenimentul reunește în PMAN peste 70 de vinării din țară

01 octombrie 2022, 07:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram