/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni ocupate, Zelenski cere revolte, iar Arestovici are o prognoză

economic

România va oferi 600.000 de dolari Republicii Moldova pentru Fondul voluntar de consolidare a capacității de apărare

22 septembrie 2022, ora 18:35
Distribuie:

Republica Moldova va primi 600.000 de dolari din partea României pentru Fondul voluntar de consolidare a capacității de apărare. Guvernul de la București a aprobat un proiect în acest sens.

Banii fac parte din contribuția voluntară a României, în valoare toată de 1.400.000 de dolari americani către Fondurile Voluntare ale NATO.

Alți 300.000 de dolari vor fi alocați Georgiei și 100.000 de dolari vor fi transferați Regatului Hașemit al Iordaniei.

Potrivit Hotărârii de Guvern, astfel, „România își va consolida imaginea de contributor de securitate la nivelul relației bilaterale cu statele respective. Decizia este în concordanță cu interesele de politică externă și de securitate ale României, de întărire a Flancului Estic, mai ales din perspectiva susținerii parcursului euroatlantic al Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, în conformitate cu obiectivele fixate prin Programul de guvernare 2021-2024”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

Votat în prima lectură: Salariile din sectorul bugetar, achitate prin intermediul serviciului MPay

30 septembrie 2022, ora 15:31
Distribuie:

Plățile salariale vor fi efectuate de către autoritățile publice prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice „MPay”, după modelul distribuirii prestațiilor sociale. Deputații au aprobat în prima lectură proiectul de modificare a Legii salarizării și Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a spus în plenul Legislativului că adoptarea modificărilor va dinamiza tehnologizarea proceselor de distribuire a plăților salariale și celor sociale, va crește competitivitatea pe piața serviciilor de plată și va reduce costurile legate de efectuarea plăților salariale. Potrivit deputatului, odată cu migrarea plăților către serviciul guvernamental de plăți electronice „MPay”, conturile salariaților vor rămâne în bănci.

Distribuirea salariilor la conturile de plăți ale salariaților de către unitățile bugetare prin intermediul „MPay” ar urma să fie obligatorie. În prezent, prin „MPay” sunt distribuite 26 de tipuri de prestații sociale, prin intermediul tuturor celor 11 bănci comerciale care activează în Republica Moldova, al întreprinderii „Poșta Moldovei” și al unui prestator nebancar.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram